AK Parti'den istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba, İYİ Parti'ye geçeceğini doğruladı

AK Parti'den istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba, İYİ Parti'ye geçeceğini doğruladı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili olan Ahmet Eşref Fakıbaba partisinden ve milletvekilliğinden istifa etti. Fakıbaba'nın İYİ Parti'ye geçeceği iddia edildi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, parti üyeliğinden ve milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Fakıbaba'nın çarşamba günü gerçekleşecek olan İYİ Parti'nin grup toplantısında Genel Başkan Meral Akşener tarafından parti rozeti takılarak, İYİ Parti'ye katılacağı aktarıldı.

 

"MERAL HANIM'LA İKİ KEZ GÖRÜŞTÜM, İKNA OLDUM"


Fakıbaba, İYİ Parti'ye katılacağı iddialarına ilişkin, "Doğrudur. Söylemiyordum ama konuşulmaya başlayınca söyleyeyim. İYİ Parti’ye katılıyorum" dedi.

"Bağımsız bir insanım. Vekillikten de istifamı gönderdim" diyen Fakıbaba, "Etik olarak da Fakıbaba’ya yakışan bir olay. Ben ne AK Partil'iyim ne de vekilim. Özgür vatandaş olarak parti seçmem hakkım vardır. Sıfırdan başlıyorum, İYİ Parti’ye geçiyorum. Milletvekilliğini bırakmakla AK Parti seçmenine saygısızlık yapmadım. Meral Hanım’la iki kez görüştüm ve ikna oldum" ifadelerini kullandı.

 

İLK HAMLESİ TWITTER BIO'SUNU DEĞİŞTİRMEK OLDU


İstifasını duyuran Fakıbaba'nın ilk hamlesi Twitter hesabındaki bilgilerini güncellemek oldu. Fakıbaba bio'sunu 'Genel Cerrahi Uzmanı' olarak değiştirdi. 

 

AHMET EŞREF FAKIBABA KİMDİR?


16 Aralık 1951 tarihinde Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde dünyaya gelen Ahmet Fakıbaba, Birecik Lisesi'ni bitirmiş ve sonrasında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanarak 1975 yılında buradan mezun olmuştur. 1982'de İstanbul Taksim ilkyardım hastanesinde genel cerrahi uzmanlığını tamamlayan Fakıbaba, aynı sene içerisinde Iğdır Devlet Hastanesinde göreve başlamıştır. 2 yıl Başhekimlik yaptıktan sonra 1984 yılında Birecik Devlet Hastanesine geçiş yapan Ahmet Eşref, 1992 yılında Şanlıurfa SSK Hastanesine tayin olmuştur.

 

DAHA ÖNCE DE AK PARTİ'DEN İSTİFA EDİP GERİ DÖNMÜŞTÜ


11 yıllık başhekimlik hizmetinin ardından 28 Mart 2004 tarihinde yapılan seçimlerde AK Parti’den belediye başkanlığına aday olup kazanan Ahmet Eşref Fakıbaba, bir süre sonra Saadet Partisi’ne katıldı ancak Numan Kurtulmuş’un ayrılışını gerekçe göstererek partiden istifa etti. 22 Ocak 2013'de AK Parti Grup Toplantısı'nda Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti rozetini kendisine takmasıyla yeniden partiye katıldı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.