AK Parti'den MHP'ye Muğla ve Aydın jesti

AK Parti'den MHP'ye Muğla ve Aydın jesti

Adalet ve Kalkınma Partisi 74 ilin belediye başkan adayını kamuoyuna açıkladı. Gözler kalan 7 ile çevrildi.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan dün Ankara’da gerçekleşen İl Başkanları Toplantısı’nda 14 ilin daha belediye başkan adayını açıkladı.

Ak Parti dün açıklanan isimlerle birlikte toplamda 74 ilin adayını kamuoyuna tanıtmış oldu. Gözler ise Ak Parti’nin MHP’ye jest yapacağı illere çevrildi. Bilindiği üzere Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Bahçeli, 3 büyükşehirde (İstanbul, Ankara ve İzmir) aday çıkarmayacağını açıklamış, Erdoğan’da 'bizimde jestimiz olacaktır' açıklamasında bulunmuştu.

Başkent için bomba iddia: Seçimi rahat kazanır

Ak Parti ile MHP temsilcilerinin arasında gerçekleşen görüşmenin ardından MHP dün Erzurum ve Denizli adayını da geri çekti. Böylece 5 ilde aday çıkarmayacağı kesinleşti.

Bu jestlere karşılık Ak Parti’nin MHP’ye Aydın ve Muğla’da jest yaptığı, aday çıkarmayacağı, bu iki ilde iktidar partisinin Milliyetçi Hareket Partisi’nin adaylarını destekleyeceği öğrenildi.

Öte yandan Mersin, Manisa ve Osmaniye için de görüşmelerin devam ettiği kısa zaman içerisinde sıcak gelişmelerin yaşanabileceği vurgulandı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.