AK Parti'den Saadet Partisi'ne 'kadro' baskısı! - Özel Haber

AK Parti'den Saadet Partisi'ne 'kadro' baskısı! - Özel Haber

AK Parti'nin Saadet Partili Kozan Belediyesi'ne kadro baskısı yaptığı iddia edildi.

Millet İttifakı'ndan ayrılarak Cumhur İttifakı'na geçeceği iddia edilen Saadet Partisi ile AK parti arasında kadro krizi yaşanıyor.

Dün AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen gazeteci Ahsen Melek Kocatürk, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajı ile Saadet Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılacağını söyledi.

Kocatürk, bugün de sosyal medya hesabından paylaştığı yeni mesajında Ak Parti'nin Saadet Parti'li Kozan Belediyesi'ne kadro vermediğini iddia etti.

 

Kocatürk mesajında şunları söyledi:

 

'Saadet Partili Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın özel kalemine;
defalarca rica edildiği halde kadro verilmedi.

Muhalif Belediyelere dahi 3. Kadroların verildiği söylenirken tek bir kadro verilmemesinin sebebini merak ediyoruz doğrusu.'

 

aaaaaaaaaaa.JPG

 

İDDİALAR DOĞRU MU?

 

Ahsen Melek Kocatürk'ün dün ve bugün Saadet Partisi ile ilgili iddialarını ve yaşanan kadro krizini araştırdık.

Kaynaklarımız Ahsen Melek Kocatürk'ün paylaştığı bilgilerin tamamen doğru olduğunu teyit etti.

Şöyle ki;

İlk olarak dün paylaşılan Saadet Partisinin Cumhur İttifakı'na geçeceği yolundaki iddia hiç de yabana atılır gibi değil. Oğuzhan Asiltürk'ün partideki ağırlığı ve Asiltürk'ün kongre çıkışı düşünülürse Saadet Partisi yakın zamanda Cumhur İttifakı'na katılacak.

 

KOZAN ÜZERİNDEN BASKI MI VAR?


Kozan Belediyesi Belediye Başkanı özel kalem kadrosu için onay alamıyor.

 

Ahsen Melek Kocatürk'ün bugünkü tweetinde geçen kadro sorununun detaylarını da araştırdık ve şu ilginç bilgilere ulaştık:

 

Kozan Belediye Başkanı özel kalemi kadrosu ile ilgili defalarca Çevre Bakanlığı'na dilekçe vermiş, kadro onaylanmamış. Bakan yardımcılarına ricada bulunulmuş, yine sonuç alınamamış. İlgili kişiler diğer partilere 2. hatta 3. Kadronun verildiğini bu kadronun neden verilmediğini anlamadıklarını söylemişlerdir. Olmaması için herhangi bir güvenlik sorunu vs. de bulunmamaktadır. İlgili kişilerin sorumlu Genel Müdür ve Bakan Yrd. söylediği halde halen bu kadro verilmemiştir. Bakanlıktan yetkili bir kişi bu kadroların istisnai kadro olduğunu, sınavsız devlet memuru olduklarını ve sınava girenlere haksızlık yapıldığını söylemiştir. Ancak bu mazeret pek de inandırıcı değil. Madem sınava girenlere bu kadrolarla haksızlık yapıldığı düşünülüyor o halde kadro neden kalkmıyor? Diğer belediyelere kadro verilirken Kozan belediyesine tek bir kadro vermeyen bakanlık Kozan’a haksızlık yapmıyor mu? Bir birleşmeden bahsedilirken!

 

Kazım Özgan, 31 Mart’ta yapılan seçimlerde en yüksek oyu alarak belediye başkanlığını kazandığı bildirilen ancak belediye başkanı seçildiğine ilişkin tutanak İl Seçim Kurulu tarafından iptal edilen MHP adayı Nihat Atlı’nın yerine belediye başkanlığına getirilmişti.

 

 

ÖZEL HABER- Siyasetcafe.com

 

 

 

 

 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.