AK Parti’den 'Seçimler ertelenmeli' çağrısına ilk açıklama! 'Canlarımızı kurtarmanın derdindeyiz'

AK Parti’den 'Seçimler ertelenmeli' çağrısına ilk açıklama! 'Canlarımızı kurtarmanın derdindeyiz'

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın seçimlerin ertelenmesi çağrısına AK Parti Sözcü Ömer Çelik'ten açıklama geldi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 10 ilde büyük yıkım yaşanırken, bu kentlerde OHAL ilan edildi. Bu noktada 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlerin kaderi de merak konusu oldu.

 

ARINÇ, SEÇİMLERİN ERTELENMESİ İÇİN ÇAĞRI YAPTI

 

Eski TBMM Başkanı, AK Parti kurucularından Bülent Arınç seçimlerin ertelenmesi gerektiğini belirtip "Devlet bürokrasisinin vatandaşlarımızın yaralarına merhem olmasına odaklanması için seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım. Bu bir tercih değil zarurettir. Anayasanın 78. maddesini ileri sürerek seçimlerin sadece savaş sebebiyle ertelenmesinin mümkün olduğunu söyleyenlere tek cevap yeterli olacaktır: Evet, bu hüküm var ama anayasalar kutsal metinler değillerdir, hukuki metinlerdir. Yasama organı her zaman anayasa maddesini ilga edebilir, değiştirebilir ve yenisini koyabilir." dedi.

 

AK PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA

 

Bu açıklamanın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi ve İYİ Parti yetkilileri seçimlerin vaktinde yapılması gerektiğini belirtti.

Gözlerin çevrildiği AK Parti adına ise Sözcü Ömer Çelik konuştu.

Çelik, "Şu anda biz canlarımızı enkazdan kurtarmanın derdindeyiz. Şu anda biz yaraları sarmanın mücadelesini veriyoruz. Canlarımızı kurtarmanın mücadelesini veriyoruz. Seçimle ilgili herhangi bir şey konuşmayı çok yanlış buluruz. Hiçbir şekilde doğru bulmayız. Bugün tek gündemimiz var. Bu canlarımızı nasıl kurtarırız. Bu yaraları nasıl sararız. Dışarıda evsiz kalmış vatandaşımızın yanında olmaya nasıl devam ederiz. Bu afetle verdiğimiz mücadeleyi sahadan hiç ayrılmadan nasıl sürdürürüz... Onun dışında seçim ya da başka bir şeyin konuşulması söz konusu bile değil. Cenazelerimizi defnederken, yaralı insanımıza sahip çıkarken böyle bir şeyi hiçbir şekilde konuşmayız. Bu tip konuşmaların da bizimle bir ilgisi yoktur." dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.