AK Parti'den transfer stratejisi 'En rahat seçim olacak'

AK Parti'den transfer stratejisi 'En rahat seçim olacak'

AK Parti yöneticileri, '2023 seçimi bizim en rahat gireceğimiz seçim olacak.' değerlendirmesinde bulundu. 

CHP’de yaşanan tartışmayla birlikte siyaset kulisleri hareketlenirken; yeni partilerin kurulması ve erken seçim beklentisinin artması, partiler arasındaki taktik savaşları ve algı operasyonlarının da hızlanacağı belirtiliyor.

Yerelde transfer kapısını açan AK Parti yönetimi, CHP, İYİ Parti ve Demokrat Parti başta olmak üzere muhalefet partilerinin belediye başkanları ile belediye meclis üyelerini transfer etmek için çalışma yapıyor.

Ağırlıklı olarak ilçe belediyelerinden geçişlerin olacağı belirtilirken, il ve büyükşehir belediye başkanlarından da sürpriz katılım olabileceği kaydediliyor.

 

ERDOĞAN ÖZEL TÖREN YAPACAK

 

AK Parti’ye geçecek belediye başkanları için grup toplantıları, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın il ziyaretleri, il başkanları toplantısı ya da ilçe kongrelerinde özel tören yapılması planlanıyor.

AK Parti yöneticileri, “Bize geçmek isteyen belediye başkanları var. Hepsinin katılımı aynı anda olmaz. Aşama aşama bir iki hafta arayla katılımlar yapılır” görüşünü dile getiriyor.

 

'EN RAHAT SEÇİM OLACAK'

 

CHP’deki iç karışıklığın süreceğini belirten AK Parti yöneticileri, “CHP’nin içine 2010 kaset kumpasından sonra yerleşen bir yapı var. Bunlar Kılıçdaroğlu’nun kalmasını sağlamaya çalışıyor, bu nedenle de külliye yalanı ortaya atıldı. Partide de buna karşı birçok konuda milli duruş sergilenmesi gerektiğini düşünen bir kesim var. Oradaki meseleyi CHP’nin kendi milli unsurlarına terk ediyoruz, onlar bu işi toparlayacaklar. 2023 seçimi bizim en rahat gireceğimiz seçim olacak. Biz milli olan herkesle ittifak yaparız, millileşecek CHP ile de yaparız” değerlendirmesini yaptı.

 


siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.