AK Partili başkanlar istifa ettirilecek

AK Partili başkanlar istifa ettirilecek

AK Parti’de görevde bulunan belediye başkanları ile ilgili hazırlanan raporların değerlendirilmesinden sonra başarısız bulunan başkanların istifa ettirilebileceği bildirildi.

AKP’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla genel ve yerel seçimler için çalışmalar hızlandı. Görevde bulunan belediye başkanları ile ilgili hazırlanan raporların değerlendirilmesinden sonra başarısız bulunan başkanların istifa ettirilebileceği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP Genel Başkanlığına tekrar geçmesinden sonra parti örgütlerinin yeniden belirlenmesi için düğmeye basarken, belediye başkanlarını da mercek altına aldı. Görevdeki belediye başkanları ile ilgili olarak hem parti merkez yönetimine, hem de araştırma şirketlerine rapor hazırlatıldı. Hazırlatılan raporlarda özellikle halkın başkanlardan memnuniyetinin araştırıldığı öğrenildi.

Bu arada kamuoyu araştırma şirketlerine yurt çapında AKP’li belediyelerin durumunun ölçtürüldüğü, alınan sonuçların da dosyalandığı ifade edildi. Bizzat Erdoğan’ın dikte ettirdiği kriterler üzerinden başkanların tek tek değerlendirilmesinden sonra yeniden aday olup olmamaları konusunda karar verileceği belirlendi.

BELEDİYE İLE GELDİK, BELEDİYE GÖTÜRÜR

Belediyelerle ilgili hazırlıkları doğrulayan bir AKP MYK üyesi seçimlerde en büyük rolü belediyelerin oynayacağını belirterek, “AK Parti iktidara belediyeler yoluyla geldi. Cumhurbaşkanımız İstanbul belediye başkanlığında başarılı olmasaydı Türkiye’de iktidar olamazdık. Şimdi belediyelerde bazı sıkıntılarımız var. Şikayetler giderek artıyor. Bu durumu gidermezsek belediyelerle geldiğimiz iktidardan belediyelerle gideriz. Bunu en iyi Cumhurbaşkanımız biliyor. O nedenle belediyelere büyük önem veriyor. Hata yapanları da affetmeye niyetli değil” dedi.

“Başarısız belediye başkanlarının seçimler öncesinde istifa ettirilecek” iddialarını da yanıtlayan MYK üyesi şunları söyledi:

“Bu konuda henüz verilmiş bir karar yok. Ama seçim sürecinin aday yapılmayacak başarısız başkanlarla götürülmesi AKP’ye büyük zarar verir. Bu durumdaki başkan arkadaşlar gerekeni yaparlar diye düşünüyorum. Belediye yönetimlerinde çok sayıda başarılı arkadaş var. Bu arkadaşlar seçimlere kadar işleri yürütebilirler. Bu arkadaşlardan başarılı olanlar aday da yapılabilir.”

TOPBAŞ VE GÖKÇEK’İN DURUMU

Bu arada en çok tartışılan konulardan biri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı kadir Topbaş’la, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in durumu. Kadir Topbaş’la Erdoğan’ın arasının iyi olmadığı konuşuluyor. Topbaş’ın damadının FETÖ’den tutuklu olması da gerilimi büyütmüş durumda. Topbaş 2019’da aday olmayacağını açıkladı. AKP’de İstanbul’un önemine dikkat çekilerek Topbaş’ın bir an önce istifa etmesi ve seçimlere yeni bir isimle gidilmesi görüşü ağırlık kazanmış durumda. Topbaş’ın görevde kalması durumunda destek değil köstek olacağını iddia eden bazı AKP milletvekilleri Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı İstanbul değerlendirmesine vurgu yapıyorlar.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı melih Gökçek’in yeniden aday olmak istediğini açıklasa da Erdoğan’ın sıcak bakmadığı ifade ediliyor. Gökçek’in oğlunun Erdoğan’a rağmen ATO seçimlerini kazanmak için hileye başvurduğuna dikkat çeken AKP’liler, Osman Gökçek’in girişimlerinin Kanun Hükmünde Kararname ile engellendiğini bildirdiler.

Öte yandan bazı AKP Ankara Milletvekilleri de Gökçek’in yerine başka isim arandığını söylediler.

Kaynak: Aydınlık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum