AK Parti'li belediye Allah olduğunu ima eden ve hapis yatan şeyhe bina tahsis etmiş

AK Parti'li belediye Allah olduğunu ima eden ve hapis yatan şeyhe bina tahsis etmiş

AK Parti’li Osmangazi Belediyesi'nin, “Allah” olduğunu ima eden Mustafa Özbağ’ın derneğine tarihi binayı tahsis ettiği ortaya çıktı.

Bursa'da AK Parti’li Osmangazi Belediyesi’nin “Allah” olduğunu ima eden Mustafa Özbağ’ın Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği’ne, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiraladığı tarihi binayı tahsis ettiği ortaya çıktı.

Belediye, binada çalışan dört kişinin maaşlarını ve binanın tüm masraflarını da kendi bütçesinden karşıladı.

Osmangazi Belediyesi, Özdağ’ın derneğine tahsis ettiği Karabaş-ı Veli Kültür Merkezi binasını Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden restore etmek ve “hiçbir nedenle başkasına kısmen veya tamamen işgal ettirmemek” şartıyla ile restore et- işlet- devret modeliyle kiraladı.

Tarihi binanın kiralanmasının ardından da Osmangazi Belediye Meclisi’nde “binanın bizzat belediye tarafından sosyal ve kültürel etkinliklerde kullanılmasına” karar verildi. Ancak bina Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği’ne tahsis edildi.

 

 

CHP'Lİ ÜYELER DURUMU MECLİS TOPLANTISI'NA TAŞIDI

 

Belediye Meclisi’nin CHP’li üyeleri durumu Meclis toplantısına taşıdı. CHP Grup Sözcüsü Sefa Yılmaz, Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın bu tür binaların durumunun gözden geçirileceğini söylediğini ancak bugüne kadar adım atılmadığını belirtti.

Sefa Yılmaz, "Binanın sigorta, abonelik, elektrik, su, doğalgaz giderleri ve binada oluşacak düzenleme, bakım, onarım, güvenlik giderleri ile oluşabilecek tüm masraflar belediyemiz tarafından karşılanmaktadır. Bu binanın başında Mustafa Özbağ isimli cübbeli, sarıklı bir şahsın bulunduğu ve bu şahsın 'Allah' olduğu imasında bulunduğu biliniyor" dedi.

Yılmaz, "2 Mart’ta bir meclis üyesi arkadaşımla bu binaya gittiğimizde bizi söz konusu şeyhin bir müridi karşıladı. ‘Efendi hazretlerinin’ şu an olmadığını, akşamları geldiğini, her akşam saat 21.00’de semah gösterisi yaptıklarını ve faaliyetlerinin devam ettiğini söyledi" diye konuştu.

 

ATATÜRK’LE KONUŞTUĞUNU İDDİA ETMİŞ

 

Mustafa Özbağ, bir firmanın faturalarını yıllarca usulsüz olarak kullandığı tespit edildiği için 60 ay hapis cezası alarak Metris Cezaevi’nde "Sahte fatura düzenlemek" suçundan hapis yatmıştı. Bir konferans sırasında müritlerinden birine kendisini rüyasında "Allah" olarak gördüğünü söylediği rüyayı anlattıran Özbağ, Atatürk’le konuştuğunu da iddia etmişti.

 

Bursa’daki Karabaş-i Veli Tekkesi oluşumunun başında bulunan Özbağ bir konuşmasında şunları söylemişti:

 

“Dünyanın en büyük Atatürk posteri yapılıyormuş Bursa’da. Atatürk’e sordum, ‘sen böyle bir şey ister misin?’ Bana, ‘Ben bu ahmaklara böyle demedim. Bunlara dedim ki dünyanın en büyük otomobil fabrikasını kurun. Bu ahmaklar, bu gerizekalılar kalktılar dünyanın en büyük Atatürk postesini yapıyorlar. Bunu söyleyeyim mi bu akşam dedim, ‘söyle’ dedi."

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.