AK Parti'li Belediye başkanı Alinur Aktaş, belediyeye komple el koymuş!

AK Parti'li Belediye başkanı Alinur Aktaş, belediyeye komple el koymuş!

Geçtiğimiz günlerde 30 Ağustos'u küçümseyen sözleri ile Gündem olan Bursa Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın belediyenin bütün şirketlerine kendini başkan olarak atadığı ortaya çıktı.

İzmir’in CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın meclis kararıyla kendisini belediye şirketine maaşlı müdür olarak atamasının yankıları sürerken benzer bir haber de Bursa'dan geldi.Kamuoyunun gündemine son olarak “30 Ağustos halkın tamamını ilgilendiren bir bayram değil” sözleri ile gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın belediyenin tüm şirketlerine yönetim kurulu başkanı olduğu ortaya çıktı.

 

bursa-buyuksehir.jpg

 

Söz konusu şirketlere AKP’li il yöneticilerini başkan vekili yapan Aktaş’ın ‘huzur hakkı’ adı altında aylık yaklaşık 50 bin lira maaş aldığı tahmin ediliyor.

 


Bursa'da son olarak CHP'nin 30 Ağustos'taki ulaşım ücretsiz olsun teklifine, “O zaman ormancılık gününde de tatil yapalım. 30 Ağustos halkın tamamını ilgilendiren bir bayram değil” sözleriyle gündeme gelen Bura Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın belediye şirketlerinde yönetim kurulu başkanı olarak görevlendirildiği ortaya çıktı.

 

 

ŞİRKET BAŞI  5 BİN LİRA TOPLAMDA 50 BİN LİRA HUZUR HAKKI

31 Mart sonrasında gerçekleştirilen şirket genel kurullarında yönetim kurulu başkanı seçilen Aktaş'ın her bir şirketten ‘huzur hakkı' olarak aylık en düşük 5 bin lira aldığı iddia ediliyor. 10 şirketi bulunan Büyükşehir Belediyesi'nde Aktaş'ın aylık yaklaşık 50 bin lira huzur hakkı aldığı tahmin ediliyor.

 

 

BELEDİYENİN 10 ŞİRKETİ VAR

 

 

Alinur Aktaş’ın yönetim kurulu başkanı olduğu belediyeye bağlı 10 şirket şunlar; BURULAŞ, BURFAŞ, BİNTED, BUSKİ, BURBAK, BURKENT, JEOTERMAL, BESAŞ, TARIM A.Ş. ve KÜLTÜR A.Ş.

 

 

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.