AK Parti'li Belediye gecekondu mahallesini 95 milyon TL'ye satıyor

AK Parti'li Belediye gecekondu mahallesini 95 milyon TL'ye satıyor

AK Parti'li Altındağ Belediyesi, yerel yönetim seçimlerine kısa bir süre kala, Yenihayat Mahallesinin bir kısmını satışa çıkardı. Üzerinde pek çok gecekondunun bulunduğu arazi için Belediye, yaklaşık 95 milyon TL muhammen bedel belirledi.

AK Parti’nin 2019 belediye seçimlerinde, Ankara’da yüksek oy aldığı ilçelerin başında gelen Altındağ Belediyesi, Yenihayat Mahallesi’nin bir bölümünü satışa çıkardı.

Ankara Kalesi’nin eteklerinde yer alan mahallenin, üzerinde birçok gecekondunun bulunduğu 12 bin 630 metrekarelik kısmı satılacak.

Deniz Gezmiş ve arkadaşları ile İskilipli Atıf Hoca, Talat Aydemir, Erdal Eren gibi birçok ünlü ismin idam edildiği Ulucanlar Cezaevi’nin yaklaşık 200 metre kuzey doğusunda bulunan arazi için Belediye, 94 milyon 728 bin 750 TL muhammen bedel belirledi. Satış ihalesi 13 Eylül 2023 tarihinde yapılacak.

İhaleye katılacak olanlardan 3 milyon TL geçici teminat isteyen Belediye, satış bedelinin tamamını peşin alacak.

 

Konuyla ilgili şartnameye konulan maddede aynen şöyle deniyor;

 

“Satış bedeli, hesaplanan diğer vergi ve harçlar ile tüm giderler peşin olarak müşteri tarafından ödenmek kaydı ile taşınmaza ait tapu devir işlemi İdaremizce sağlanacaktır.”


ANKARA KALESİ'NE 350 METRE 

 

Kale olarak da bilinen Yenihayat Mahallesi’nde bulunan satışa konu arazi, Ankara Kalesi’nin yaklaşık 350 metre doğusunda bulunuyor. Ankara Kalesi manzarasına sahip olan arazi bir vadi içinde, Bentderesi Caddesi ile Gazeteci Kemal Aşık Caddesi birleşiminde yer alıyor.

 

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Ankara Kalesi için daha önce yaptığı bir açıklamada özetle şunları söylemişti:

 

“Ankara Kalesi bizim kentimizin turizm anlamındaki can damarı. Kalemize gözümüz gibi bakmak zorundayız. Orada oluşacak çevre ve görüntü kirliliğine izin vermemeliyiz. Yabancı turistlerce de yoğun şekilde ziyaret edilen Ankara Kalesi ülkemizin bir nevi aynası... Bu nedenle Ankara Kalesi ve çevresine temizlik anlamında büyük önem veriyoruz.”

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.