Ak Partili Belediyede Bir Çalışan Daha Cumhurbaşkanına Hakaret Etmiş!

Ak Partili Belediyede Bir Çalışan Daha Cumhurbaşkanına Hakaret Etmiş!

Muğla’nın Ak Partili Seydikemer Belediyesi çalışanlarından bir tanesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik küfür ve hakaret dolu mesajları ortaya çıkmıştı. Buna bir yenisi daha eklendi.

Muğla’nın Ak Partili Seydikemer Belediyesi çalışanlarından bir tanesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik küfür ve hakaret dolu mesajları ortaya çıkmıştı. Buna bir yenisi daha eklendi.

Yine aynı Belediye bünyesinde Cumhurbaşkanı’na hakaret eden bir kişinin daha işe alındığı ve olaydan Belediye Başkanı ile yönetiminde haberdar olduğu öğrenilirken, bu tarz paylaşım yapan kişilerin muhalefet partilerine ait Belediyelerde çalışması durumunda, nasıl bir sonucu olurdu sorusu merak konusu oldu.

“AK Partili belediyede Cumhurbaşkanına ağır hakaret” başlıklı haberinin ardından, Muğla’nın Ak Partili Seydikemer Belediyesi ile ilgili bir iddia daha ortaya atıldı.  Gelen ihbarda belediyede Cumhurbaşkanına küfür ve hakaret eden tek çalışanın T.S. olmadığı, bir başka çalışan B.B.’nin de Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çok ağır hakaretlerde bulunmasına rağmen Belediyede işe alındığı ve belediye başkanı ile yöneticileri tarafından korunduğu iddia edildi. 

O DA CUMHURBAŞKANINA TERÖRİST DEMİŞ

Seydikemer Belediyesi İmar Müdürlüğü’nde çalışan İnşaat Mühendisi T.S’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ağır hakaretler içeren paylaşımlarının yayınlanmasından kısa süre sonra, bir belediye çalışanın da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve o zamanki Başbakan’la ilgili yaptığı paylaşımlar dikkat çekti.

Belediye çalışanlarından B.B.’nin zamanın Başbakanı için, “Annemin kokusunu duymasam ölürüm diyordunuz Sayın başbakan, Annelerde evlatlarının kokusunu duymayınca ölüyorlar bugün kaç anneyi öldürdünüz Sayın başbakan???” paylaşımının yanı sıra, 07 EYLÜL 2015 tarihli bir paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kastederek “TERÖRİST OLDUĞUNU BİLİP İHBAR EDİN 20 BİN TL DİYORLARDI YA BEN PARA MARA İSTEMİYORUM, UZUNCA BİRİ İŞTE…” ifadelerini kullandığını belirtiyor.

cumhurbaskanina-hakaret-siyasetcafe-haber.jpg

cumhurbaskanina-hakaret-siyaset-cafe-haber.jpg

Belediye çalışanı B.B’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili paylaşımı bunlarla da sınırlı kalmamış. SÖZCÜ-KALEM isimli bir hesap tarafından paylaşılan bir karikatürde Erdoğan askerlerin önünde duruyor ve “Merhaba Asker” diyor askerler ise hep bir ağızdan “Bilal Nerde” diye bağırıyorlar. Bu paylaşımı yapmakta da bir sakınca görmeyen B.B’nin 2015 yıllarında buna benzer onlarca paylaşımının olduğu da dile getirilen iddialar arasında. 

siyasetcafe-hakeret.jpg

ERDOĞAN’A CUMHURİYET DÜŞMANI DEMİŞ

B. B’ nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dönük hakaret içerikli paylaşımları bunlarla da sınırlı kalmamış. B.B.’un CUMHURİYET VE ATATÜRK DÜŞMANLARINI TANIYALIM adlı bir hesap üzerinden paylaştığı bir paylaşımında ise şu ifadeler kullanılmış:

“UNUTMA TÜRK MİLLETİ! İki oğlu da askerlik yapmayan Erdoğan evladı şehit olduğu için tepki gösteren babalara “KARAKTERİ BOZUK BABALAR” diyeli sadece 1 gün oldu. UNUTMA TÜRK MİLLETİ!”
BAŞKAN OTGÖZ DE BİLİYORMUŞ

Konu hakkında isminin açıklanmasını istemeyen bir Belediye çalışanı, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün Cumhurbaşkanına küfür ve hakaret eden paylaşımları yapanları bile bile işe aldığını, kendisine yapılan uyarılara aldırmadığını belirterek, “Bu hem belediyenin içinden hem de dışarıdan bazı vatandaşlar tarafından hem başkana hem de başkan yardımcılarına iletildi. Hatta eski vekil danışmanı yeni belediye başkan yardımcısı yapılan Mustafa Ali Türkan’a ben bizzat söyledim ama bana söylenen tek şey onlar pişman bu meseleleri dışarı çıkarmayalım oldu. Başkan da aynı şeyi söyledi. Hatta başkan yardımcıları da bu şahısları biliyorlardı” dedi.

NEDEN GÖREVDEN ALMADI?

Belediye çalışanlarından birinin gönderdiği ihbardaki ifadeler ise dikkat çekiyor. Zira hem belediye içinden hem de vatandaşlardan bazı kimseler bizzat belediye başkanı Yakup Otgöz ve başkan yardımcılarına durumu izah ettiklerini ancak belediye yönetimi cumhurbaşkanına hakaret edenleri adeta ödüllendirdiğini belirtiyorlar.

Belediye çalışanı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu konuların yakın zamanda haber olup başlarına dert açmaması için sizin ilk haberinize konu olan şahısla ilgili göstermelik bir soruşturma açıp olayı örtbas ettikleri belediye içinde bile konuşulan konular arasında. Bu şahısların paylaşımları belediye başkanına yaklaşık iki yıl önce gösterildi, belediye içinden birkaç kişi de durum izah etti ama bu şahısların eski vekillerin ve il teşkilat başkanı Şadi Pirci’nin koruması altında oldukları söylendi.

Şimdi sosyal medya hesaplarını kapatmışlar ancak mesela B.B.’un sürekli eski vekille fotoğraf paylaşımları vardı ve bu paylaşımlar üzerinden benim arkam sağlam imajı yaratarak yerel basında bu haberlerin çıkmasını engellemeye çalışıyordu. Biz yerel basına bu paylaşımları kaç kez verdiysek belediyeye gelip pazarlık yapıp gittiler, bize bu söylendi. Herkes alacağını aldı onlarda cumhurbaşkanına yaptıkları hakaretleri yanlarına kar sayarak bize bir şey olmaz siz istediğinizi yapın dercesine bizimle alay ediyorlardı” dedi.

MUHALEFET PARTİLİ BELEDİYE OLSAYDI

Ortaya çıkan bu iddiaların Ak Partili bir Belediyede olması dikkat çekiyor. Ak Partili Belediye olduğu için, Belediye ve İl Yönetimi tarafından bu tür olayların üstünün örtüldüğü iddia edilirken, bu tarz paylaşımda bulunan kişilerin muhalefet partilerine ait Belediyelerde çalışanı olması durumunda, nasıl bir sonucu olurdu sorusu ise merak konusu.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.