Ak Partili Bostancı’dan Yavaş açıklaması Milliyetçi seçmenden gizliyor

Ak Partili Bostancı’dan Yavaş açıklaması Milliyetçi seçmenden gizliyor

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, iki haftadır sahte senetle gündemden düşmeyen CHP Ankara adayı Mansur Yavaş için, “Ama bir taraftan da milliyetçi ulusalcı seçmeni ürkütmemek için sanki birlikte değillermiş gibi izlenim vermeye çalışıyorlar.” dedi.

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, CNN TÜR’de gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Bostancı’nın CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova’ya yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle:

ANKARA SEÇİMİNDE SON DURUM

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, gelen son araştırmada Cumhur İttifakı Ankara adayı Mehmet Özhaseki'nin biraz daha önde olduğuna dair veriler olduğunu söyledi. Bostancı daha önce gelen anket sonuçlarında ise Özhaseki’nin biraz daha geride olduğuna dair veriler olduğunu açıkladı. Bostancı, Mehmet Özhaseki hakkında, “Ama son dönemde 2 puan önde olduğuna dair veriler var.” dedi.

HDP İTTİFAKTA AÇIK TAVIR SERGİLENMEDİĞİ İÇİN TEPKİ GÖSTERİYOR

HDP’li Sezai Temelli’nin “Yavaş ve İmamoğlu seçimi kazanırsa HDP’nin oylarıyla kazanmış olacak” açıklaması hakkında da açıklama yapan Bostancı, “Sayın Temelli'nin buradaki ifadesi benim kanaatimce millet ittifakının HDP karşısında biraz mahcup bir tavır sergilemesi ve kimi aktörlerini ortada bir ittifak durumu belli belirsiz olmasına rağmen bunun varlığı ve yokluğuna ilişkin açık bir tavır ortaya koymamaları neticesinde doğan bir tepkidir diye düşünüyorum.” dedi.

HEM GİZLİ ORTAKLIK YAPIYORLAR, HEM DE MİLLİYETÇİ KESİMDEN ÇEKİNİYORLAR

Bostancı CHP-İYİ Parti’nin HDP ile gizli ittifakı konusunda ise Milliyetçi seçmenin tepkisinden çekindiklerini belirterek şöyle konuştu, “Şöyle; CHP, HDP ve İyi Parti esasen seçim döneminde birlikte davranıyor gibi görünüyorlar gibi görünüyor. Ama bir taraftan da milliyetçi ulusalcı seçmeni ürkütmemek için sanki birlikte değillermiş gibi izlenim vermeye çalışıyorlar. Siz böyle sırat köprüsü gibi bir yerde ilerlemeye kalkarsanız tabiatıyla herkesi de rahatsız edebilirsiniz. eğer şahsiyetli bir tavrınız yoksa ne yaptığınıza ilişkin özgüvenli bir çıkışınız yoksa bu başkalarını da rahatsız edecektir.”

BU MİLLİYETÇİLERİ RAHATSIZ EDECEKTİR

CHP adaylarının HDP ile yaptıkları gizli ittifakın açığa çıkmasının Milliyetçileri rahatsız edeceğine dikkat çeken Bostancı, “Bu ulusalcıları milliyetçileri rahatsız edecektir diğer yanda da size destek vermek isteyen HDP'yi rahatsız edecektir. Sayın Temeli'nin açıklaması bu rahatsızlığın dışa vurumudur. Yani "biz buradaki aday göstermeme stratejimizi size destek vermek üzerine kurduk. Kazandığınızda HDP oylarıyla kazanmış olacaksınız. Buradaki hatta aslan payı asli pay HDP'ye aittir" şeklinde bir hatırlatma yapıyor.” dedi.

BAHÇELİ'NİN MANSUR YAVAŞ’A ÇAĞRISI ANLAMLIDIR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Mansur Yavaş'la geçmişte MHP'de bir hukuka sahip olduğunu ifade eden Bostancı konuşmasını şu şekilde tamamladı; “Ve bu geçmişe ait miras çerçevesinde bir toplumsal sorumluluk sergilemesi gerektiği anlayışla davrandığı için Yavaş’a adaylıktan çekilme çağrısında bulunuyor. Sayın Bahçeli'nin yapmış olduğu çağrı kendi geleneği ve yapısı için anlamlı bir çağrıdır. Ortada kesinlikle sevimsiz son derece tartışmalı gri bir alan vardır ve Sayın Yavaş bakımından da talihsizliktir.”

SİYASETCAFE.COM 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.