AK Partili Külünk'ten bomba açıklama! FETÖ'yü kollayan Başsavcı kim?

AK Partili Külünk'ten bomba açıklama! FETÖ'yü kollayan Başsavcı kim?

Adalet ve Kalkınma Partisi eski İstanbul Milletvekili Metin Külünk, FETÖ şüphelilerini dosyadan çıkartmak isteyen başsavcının görevde olduğunu ifade etti. İşte haberin ayrıntıları;

AK Partili Metin Külünk, çok önemli bir açıklama yaptı ve bir başsavcının FETÖ şüphelilerini koruduğunu ileri sürdü.

Eski Milletvekili Metin Külünk, gündeme ilişkin superhaber’e çok önemli açıklamalarda bulundu. İşte Külünk’ün o açıklamalarından öne çıkanlar:

“FETÖ’NÜN İNSANLARI İRADESİZ HALA GETİRMESİNE İTİRAZ ETTİM”

Erdoğansızlaştırma projelerinin çok önemli bir ayağıydı 17/25. O dönem "Allah insana günah işleme özgürlüğü vermiştir. 17 Aralık’ın hiç felsefi boyutu konuşulmadı." sözleriniz bir sahip çıkma olarak algılanmıştı. Buradaki hassasiyetiniz devletinize mi, dava arkadaşlarınıza mıydı?

Hayır, orada kastım şuydu: Ben insan fıtratını anlattım Bu FETÖ terör örgütünün uyguladığı modelle insanların özgürlük alanlarını yok ettiğini söyledim. Hiç kimseye bizim hata yap deme hakkımız yok. Ama insan öyle bir varlık ki özgürlüğü ile insan. George Orwell’in kitabındaki hale dönüştürme noktasında dünyayı ve insanlığı iradelerini kullanamayacak noktaya getirmeleri tutumuna itiraz ettim. Yoksa insanların hatalarını meşrulaştırma hakkına sahip olacak kadar kültürel derinliğim var. Allah, insan ve kainat temelinde düşündüklerinde dediklerimi daha iyi anlayacaklar. Kimseye git yanlış yap denmez ama insanların yanlış yapma özgürlüğü vardır. Bu örgütün dinleme modeliyle insanların ve toplumun hayatını komple iradesiz hale getirmesine itiraz ettim. Bu örgütün insanlığı homojenize etme iddiasında olduğunu uyguladıkları modelle ifade ettim.

“FETÖ’YÜ KULLANANLAR ALACAKLARINI DAHA ALMADI”

15 Temmuz için; Bu bir darbe girişimi değil, devleti teslim alma girişimidir. Erdoğan'ı gemiden itme hareketiydi, dediniz. Gemi, mürettebat ve kaptan reis artık güvende mi?

Hayır diyemeyiz, diyebilseydik 16 Ağustos'taki finansal saldırı ile karşı karşıya gelmezdik. Ve bu örgütü kullananlar, bu örgütten alacaklarını henüz almadılar, alacaklarını almadıkları için bu örgütü ve yandaş örgütlerin hepsini Türkiye’ye karşı, devletin bekasına yönelik tehdit unsuru olarak kullanmaya devam ediyorlar.

“ADI BARON OLAN KİŞİNİN ADAYLIĞI KABUL EDİLDİ”

“AK PARTİ’DE FETÖ’DEN YARGILANAN KAÇ KİŞİ VAR MERAK EDİYORUM”

“FETÖ’DEN YARGILANAN İL YÖNETİCİSİ VAR MI?”

FETÖ'nün hala silahlı bir kanadı var hatta kripto FETÖ’cüler AK Parti'de yer almak için çaba sarfediyor, diyorsunuz. 15 Temmuz'u 17/25'ten de evvel  gören Erdoğan aklının bunu ıskalama şansı var mı?

Şuna bakacaksınız; FETÖ davalarında yargılanıp ya da FETÖ şüphelisi olup çok yakınları FETÖ’den tutuklanıp Ak Parti kadrolarında il yöneticisi olan var mı? Veya sokakta ne konuşuluyora bakacaksınız. Merak ediyorum, FETÖ davalarında yargılanıp AK Parti’de adaylık müracatı yapmış kaç kişi var? Bunlar sokak tarafından kabul edilmiyor, sokağın 15 Temmuz konusunda inanılmaz hassasiyeti var. Samimiyet istiyor. 250 tane şehit var, 3000 gazi var, biz bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demek istemiyoruz diyorlar. Sayın Erdoğan'a güveniyoruz, Sayın Erdoğan’ın ardında yürüyen kadrolara da güvenmek istiyoruz. Ben geçen gün: Gidip fotoğraf çektirenler özür dilesinler, dedim. İsim vermedim, özeleştiri yapsınlar. Bu milletin hakkı bu. Hiçkimse hiçbir şey olmamış gibi hareket edemez. Sen FETÖ davasında yargılanan, adın “baron” olsun, aday adaylık müracatı yap, bu kabul edilsin. Toplum bunu kabul etmiyor. Ben bunu anlatıyorum. Benim derdim şu. Sayın Cumhurbaşkanımızın karakterindeki liderler, 50-60 yılda anca gelir, o bu milletin şansı. Birilerinin ikbal, beklentisi, hesapları üzerinden bu şansa zarar verme hakkı kimseye ait değil. Bazen çekilmesini bilmelisiniz, çekilip kenara da sessiz durmasını bilmelisiniz. 15 Temmuz’un işbirlikçileri bütün alanlarda hayatına müdahale etmeye devam ediyor. 

“FETÖ ŞÜPHELİLERİNİ DOSYADAN ÇIKARTTIRMAK İSTEYEN BAŞSAVCI HALA GÖREVDE”

Ben çok iyi biliyorum; bir başsavcı, soruşturmayı yürüten savcıları çağırıyor, delilleri belli olan şu şu isimleri dosyadan çıkartacaksın, diyor. O savcı da, “Hayır çıkartmam, delilli” diyor.

“SOKAK HERŞEYİ ÇOK İYİ BİLİYOR”

Hala görevde mi?

Evet, ili de bende, baskı yapan başsavcının kim olduğu da bende. Adalet Bakanı merak ederse çağırır beni söylerim. Çünkü o isimlerin siyasi bağları var, o siyasi bağlar üzerinden adliyeye baskı yapılıyor. Başsavcı da zaten onun için getirilmiş oraya. Bu millet bunu affeder mi? Sokak her şeyi çok ama çok iyi biliyor.

siyasetcafe.com

Kaynak:Superhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.