AK Partili Metiner'den Arınç'a 4 soru; O gece neredeydin?

AK Partili Metiner'den Arınç'a 4 soru; O gece neredeydin?

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, Bülent Arınç'a twitter hesabından 4 soru sordu. Metiner'in sorularının arasında en dikkat çekici olan; "4-15 Temmuz arasında neredeydin?" sorusu oldu.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç, FETÖ ve PKK bağlantısı gerekçesi nedeniyle Kanun Hükmünde Kararname ile (KHK) ihraç edilenler hakkında sert tepki çeken açıklamalar yapmıştı. FETÖ’nün “mağduriyet” propagandasına benzer açıklamalarda bulunan Arınç, genelleme yaparak, “Evime temizlik yapmaya gelen, daire başkanlığından ihraç edilmiş bir kadını gördükçe, eşi polis, ihraç edilmiş bir başka kadını gördükçe ben yerin dibine geçiyorum” demiş ve özür dilemişti. Bununla da kalmayan Arınç, FETÖ iddianamelerini eleştirerek yargılananlara “Sabretsinler Yargıtay bu meseleyi çözümleyecektir” diye seslenmişti.

 

TAYYAR: SAVCILAR GÖREVE


Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar’dan da önceki gün benzer bir tepki gelmişti. Tayyar sosyal medya hesabından “Arınç… FETÖ’yü aklama çabası, artık parti içi sorun değil yargının konusudur. "Savcıları göreve çağırıyorum” diye yazdı.

 

3 YILA KADAR HAPİSLE YARGILANIR


FETÖ kumpasları sırasında yüzlerce asker, siyasetçi, gazeteci tutuklanırken, cezaevlerinde ölümler yaşanırken “Türkiye bağırsaklarını temizliyor” diyerek destek olan Bülent Arınç’ın açıklamalarını değerlendiren, FETÖ’nün hedefindeki askerlerden emekli Jandarma Kurmay Albay, Avukat Güven Şağban şunları söylemişti: “(TCK 220/8) Örgütün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya övecek ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde propagandasını yapan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”

 

ULUSAL GÜVENLİK SORUNU DEĞİL Mİ?


Hükümete yakınlığıyla bilinen Star gazetesinin yazarı Ersoy Dede, son yazısında Arınç’ın etrafındaki FETÖ’cülere dikkat ederek “bir ismin hayatında, bu kadar çok Fetöcü olması bir ulusal güvenlik sorunu değil midir?” diye sordu. İşte o yazıdan bir bölüm:

Bülent Arınç’ın etrafında ne kadar çok FETÖ’cü varmış.. Kendi anlattı.. Mesela evine temizliğe gelen bir hanım varmış. Daire başkanlığından atılmış.. Bir kadın daha.. Bunun da polis olan eşi ihraç edilmiş.. Sonra pazarda limon satmaya çalışırken limon tablası kafasına geçirilmiş biri.. Kırıkkale’den yumurta getirip satan bir genel müdür yardımcısı ve benzin istasyonunda pompacılık yapan bir Danıştay hakimi.. Bir de lokantada bulaşıkçılık yapan bir genel müdür.. Sayın Arınç’ın tek cümlede verdiği 10 örneğe bakacak olursak etrafında KHK’lılar dışında kimse yok gibi görünüyor. Pardon da böyle önemli bir ismin hayatında, bu kadar çok Fetöcü olması bir ulusal güvenlik sorunu değil midir?. Düşünsenize devletin ‘terör örgütüyle iltisaklı’ olduğu iddiasıyla kamu dairelerinin dışına attığı bir isim Arınç’ın yatak odasına kadar girebiliyor.. İşin bu tarafı biraz sorunlu gelmedi mi size de?

 

Siyasetcafe.com


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.