AK Partili Metiner'den flaş suçlama Gökçek ve Topbaş FETÖ'cüdür

AK Partili Metiner'den flaş suçlama Gökçek ve Topbaş FETÖ'cüdür

AK Parti'li eski vekil Mehmet Metiner, istifa eden İBB eski Başkanı Kadir Topbaş ve Ankara eski Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek için FETÖ'cü dedi.

AK Parti'nin eski İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "metal yorgunu" gerekçesiyle geçtiğimiz yıllarda istifasını istediği başta eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ve eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek için "FETÖ'cü" suçlaması yaptı.

Metiner, Habertürk TV’den Didem Arslan Yılmaz’ın programında hukukçu Salim Şen’in soruları karşısında istifa eden AK Parti’li belediye başkanları için "FETÖ’cü" dedi.

28 Mart 2018 tarihinde katıldığı programda Metiner’in “FETÖ”nün siyasi ayağına ilişkin "Biz kendi milletvekillerimizi ihraç etmişiz, belediye başkanlarımızı tutuklamışız, görevden almışız" sözleri üzerine hukukçu Salim Şen, "Siz görevden aldığınız belediye başkanlarını FETÖ’cü olduğu için mi aldınız?” diye sordu. Bunun üzerine Metiner, “Bir kısım belediye başkanlarımız" cevabını verdi. Metiner’in isim vermemesi dikkat çekti.

Hukukçu Şen’in "Ama hiçbiri hakkında ben bir dava görmedim” sözleri üzerine de Metiner tepki göstererek "Ne kadar meraklısınız polemiğe?" cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerine 17 ay kala “metal yorgunu” oldukları gerekçesiyle İstanbul, Ankara, Balıkesir, Bursa, Niğde ve Bolu belediye başkanlarının görevlerinden ayrılmasını istemişti.

Ankara, Balıkesir ve Bursa belediye başkanları istifa etmemekte direnince hem Erdoğan hem de parti yöneticilerinden "soruşturma" imalı açıklamalar yapılmıştı.

Görevini bırakmak zorunda kalan İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş veda konuşmasında, "Her şey affedilebilir, ama adam yerine konmamak asla" demişti.

23 yıl boyunca Ankara’nın başında bulunan Melih Gökçek istifa ederken şunları söylemişti:

"Ben bu davanın adamıyım. ‘Dava ahlakından’ geliyorum. Benim davamda nefse uymak yoktur. Benim davamda şahsi çıkarlarla davaya zarar vermek yoktur. Benim davamda ‘liderin kararlarına uymak’ gerekir. ‘Emir, demiri keser.’ Ben bu vebalin altından kalkamam."

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.