AK Partili Mevlüt Çavuşoğlu ülkücülere ayar vermeye kalktı!

AK Partili Mevlüt Çavuşoğlu ülkücülere ayar vermeye kalktı!

Mevlüt Çavuşoğlu, MHP'de HAYIR diyen ülkücülere seslenerek, Devlet Bahçeli'yi zayıflatıp partiyi ele geçirme düşüncesiyle 'hayır' demenin ülkücülüğe yakışmayacağını belirterek, "Nefsinize yenilip bilmeden dağdaki o hainlerle aynı safta olmayın" dedi.

Antalya'nın Alanya ilçesinde Antalya Büyükşehir belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ak köprünün açılışında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin bugün milli gelirinin halen 10 bin dolar olmasının sebebinin istikrarsızlık olduğunu belirterek, "Siyasi krizler, başbakan cumhurbaşkanı kavgaları olmasaydı bugün milli gelirimiz 40 bin doların üzerinde olurdu" dedi. Çavuşoğlu, Yeni anayasanın bugünün değil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sonrası Türkiye'nin sigortası olduğunu söyledi. 


10 BİN DOLARLIK MİLLİ GELİR 40 BİN DOLAR OLACAK

Yeni işe alınan elemanın SGK ve stopajını devletin ödediğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, istihdamın artırılması için çalıştıklarını kaydetti. Türkiye'nin kişi başına düşen 10 bin dolarlık milli gelirle yerinde sayamayacağını, bu rakamın 20 bin 30 bin dolar olması gerektiğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Geçmişte siyasi kriz olmasaydı, başbakan cumhurbaşkanı kavgaları olmasaydı, bankalar batmasaydı 1994 yılı 5 nisan ve 2001 krizinde Türkiye yüzde 50 yüzde 50 fakirleşmeseydi bugün 40 bin doların üzerinde olurdu. Neden? Sistem karmaşık ne cumhurbaşkanlığı, ne parlamenter sistem. Aynı yetkiler hem cumhurbaşkanı hem de başbakan da var en ufak kavgada Türkiye krize giriyor istikrara kavuşmak güçlü olmak bizim hakkımız değil mi. Bu sebeple yeni anayasa paketini mecliste ve komisyonda tartışıp millet gönderdik. Kim ne derse desin kararı millet verecek. Güçlü demokrasi bu demektir, sistem güçlü olacak, seçimler 5 yılda bir olacak 1,5 yılda, 6 ayda seçimlerin olduğu günleri hatırlarsınız, ikide bir sandık gelirdi sonra koalisyon, o yıkılır başka koalisyon sonra hadi erken secime. Sistem kişilere bağlı olmayacak bu sistemin kişilerle ilgisi yok" dedi.

Dünyada Recep Tayyip Erdoğan'dan daha güçlü lider olmadığına dikkat çeken Çavuşoğlu, "12 Eylül anayasası Cumhurbaşkanı'na her türlü yetkiyi vermiş ama sorumluluk yok. Hem sorumluluk hem yetki olmalı. Önümüzdeki süreçte bir referandum var, bu anayasa paketiyle ilgili konuşanlara baktığınızda 18 madde üzerinden mi konuşuyorlar yalan dolan mı konuşuyorlar, maalesef kara propaganda. Cumhuriyet elden gidiyormuş, nasıl elden gidiyor nereye gidiyor söyle, cumhuriyet emin adımlarla 100. yılına gidiyor. Peki soruyorum senin Cumhuriyete hiçbir hizmetin oldu mu, kem küm ediyor, 100 yılla ilgili hedefin var mı hayalin var mı o da, yok. Bunlar kim biliyor musunuz bunlar Cumhuriyetin sırtındaki kamburlar, Cumhuriyetten geçinenler bunlar. Bizim hedeflerimiz var 2023 hedefleriniz var 2053 hedeflerimiz var, 2071 hedeflerimiz var. Sen ne yaptın. 10. yılı marşını çalıyoruz onunla övünüyoruz, ne diyor Türkiye’nin her yerini demir ağlarla ördük, Cumhuriyetin 10. yılından buyana bir demiryolu gördünüz mü inşaat gördünüz mü Menderes Türel Antalya'ya raylı sistem getirmek istedi hayır dediler. Hayır diyenlere bakınca neden evet dememiz gerektiğini anlıyorsunuz. Benim uçağını iptal edenler, evet kampanyamızı engellemeye çalışanlar gazetelerinde boy boy hayır reklamı yapanlar Hayır diyenler müslümanlara bayılanlar Türkleri çok sevenler mi. Tam tersi 3. havalimanını, 3. köprüyü hazmedemiyorlar 3 katlı tüneli boğazın altından nasıl yapıyorsunuz diyorlar, sorgulamaya başladılar. Cumhurbaşkanı'nın dik durmasını sorgulamaya başladılar. Türkiye'nin güçlü olmasını istemiyorlar. İstemesinler kıskansınlar yarın Çanakkale’ye su üstündeki dünyanın en uzun köprüyü yapacağız. O köprüden dostlar geçebilir ama düşmanlar Çanakale'den geçemez. 16 Nisan'da Osmanlı tokadı geliyor inşallah bu ülkenin sahibi benim kararı ben veririm senin gazetelerin bana talimat veremez diyecek benim milletim 16 Nisan'da. ister çatla ister patla" dedi.


NEFSİNİZE YENİLMEYİN

"Geçmişte rahmetli Demirel, Özal, Erbakan, Başbuğ Alparslan Türkeş bu sistemi savunup kitabını yazdı mı, Muhsin Yazıcıoğlu en iyi sistem başkanlık sistemi dedi mi'" diye soran Bakan Çavuşoğlu, "Partinin içişlerine karışmayı doğru bulmam ama mesele memleket meselesi olunca şu yorumu yapma hakkını buluyorum. 'Devlet Bahçeli'yi kongrede yenemedik burada hayır dersem Bahçeli'yi zayıflatır partiyi ele geçiririm onun için hayır vereceğim' şimdi böyle bir şey olabilir mi bir ülkücü miliyetçiye vatanını seven insanlara yakışır mı yakışmaz, nefsimize yenilmeyelim sen ne çabuk unuttun Başbuğ Alparslan Türkeş bunu kitabını yazdı nefsine yenilip de bilmeden o dağdaki hainlerle bilmeden aynı safta olabiliyorsun Bizim onlara tavsiyemiz nefsinize yenilmeyin. Mevlüt Çavuşoğlu'nu sevmedim hayır diyeceğim olmaz, yapış yakasına hatasını söyle hesabını sor bu mesele kişisel bir mesele değil memleket meselesi" dedi. Bakan Çavuşolu, yeni sistemin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sonraki dönem için memleketin sigortası olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum