AK Parti'li Mücahit Birinci, Atatürk'e teşekkür eden TRT Spikeri Deniz Demir'i hedef aldı: Gereği yapıldı

AK Parti'li Mücahit Birinci, Atatürk'e teşekkür eden TRT Spikeri Deniz Demir'i hedef aldı: Gereği yapıldı

AK Parti MKYK üyesi Mücahit Birinci, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Atatürk'e teşekkür eden TRT spikeri Deniz Demir'i hedef aldı. TRT spikeri Deniz Demir'in görevden alındığı iddia ediliyor.

29 Ekim'de TRT ekranlarında Mustafa Kemal Atatürk'ü anan ve "Bizi ümmet olmaktan çıkarıp birey olma bilincini armağan eden" ifadesi kullanan TRT spikeri Deniz Demir, bir kesimin tepkilerinin hedefi oldu.

AK Parti MKYK üyesi Mücahit Birinci, "Gereği yapıldı" dedi. Demir'in görevden alındığı iddia edildi.

AK Parti MKYK üyesi Mücahit Birinci, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'yla ilgili TRT ekranlarındaki kutlama mesajının ardından bazı kesimlerin tepkisini çeken TRT spikeri Deniz Demir'le ilgili paylaştı. Deniz Demir'in kutlama mesajının "planlanmış bir hareket" olduğunu öne süren Birinci, Demir üzerinden TRT'nin hedef alınmamasını istedi.

 

Mücahit Birinci, Twitter hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:

 

'Bir spiker kadının, bülten bitiminde, aşırı sözlerle, sözde Atatürkçü bir tavırla, mütedeyyin vatandaşlarımızı kışkırtıcı bir dil kullanarak, üstelik bunu telefonundan okuyarak paylaşması kanaatimce planlanmış bir harekettir. TRT'deki yönetimin, orada çalışan arkadaşlarımızın, nasıl bir özveri ile çalıştıklarına, milli hamlelerimizi takip için mesai mefhumu olmadan nasıl koşturduklarına şahidiz. Bu istisnai planlı hareket neticesi, tüm TRT kurumunu hedef almak adil olmaz.'

 

DENİZ DEMİR NE DEMİŞTİ?

 

TRT spikeri Deniz Demir, 29 Ekim günü, ana haberin sonunda Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak "Bugün Cumhuriyetimizin 99'uncu kuruluş yıl dönümüydü. Bizi ümmet olmaktan çıkarıp birey olma bilincini, Cumhuriyet aydınlığını, ilmini armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi sevgi ve saygı ile anarken, Cumhuriyet'i zihninde ve kalbinde yaşayan, yaşatan ve bunu gelecek nesillere aktaran siz bu büyük millet, bu büyük devlet... Atatürk'ün kurduğu büyük Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşasın! 29 Ekim kutlu olsun!" ifadeleri kullanmıştı.

Bunun üzerine Akit gazetesi başta olmak üzere muhafazakar kesimden bir kısım insanlar bu sözlere tepki göstermişti.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.