AK Partili Saka: Öcalan'a af getirilebilir, yerel yönetimler özerkleştirilmeli!

AK Partili Saka: Öcalan'a af getirilebilir, yerel yönetimler özerkleştirilmeli!

AKP'li Rıza Saka, CNN Türk'te katıldığı "Ne Oluyor?" adlı programda Çözüm Süreci, Öcalan'ın durumu ve AKP'nin kısa süre içinde gerçekleştireceği açıklanan yerel yönetimlerin özerkliği konularında ilginç açıklamalarda bulundu.

AKP'den 7 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı da olan Rıza Saka, "Türkiye'nin (Avrupa Birliği üyeliği sürecinde) Yerel Yönetimler Özerklik Şartına koyduğu çekincelerin tamamı kaldırılmalı" dedi.

Saka, 2004 yerel seçimlerinde AKP'nin Kadıköy Belediye Başkan Adayının, kendisinin de desteği ile "Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'na bağlı kalacağımı taahhüt ederim" diye bir beyanda bulunduğunu anlattı.

ÖZERLİK TEKİRDAĞ'INDA HAKKARİ'NİN DE İHTİYACI

Programı modere eden Şirin Payzın'ın "Sizce Hükümet bu şerhleri barış süreci için mi kaldırmayı planlıyor yoksa Başkanlık için mi?" sorusuna cevap veren Saka, "Hayır bu çözüm süreci için. HDP'nin en büyük itirazlarından birisi bölgede yerel yönetimlerin özerkliğinin tanınması yönünde. Bu Türkiye'nin ihtiyacı aslında. Tekirdağ'ın da ihtiyacı, Denizli'nin de ihtiyacı, Hakkari'nin de ihtiyacı. Türkiye'nin bütünlüğü açısından da zararının olmadığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

ACİLEN AF ÇIKARILMALI VE AKİL İNSANLAR HEYETİ OLUŞTURULMALI

Sözlerini "Ana dilde eğitimin önündeki engellerin tamamı kaldırılmalı" şeklinde sürdüren Saka, şunları kaydetti: "Baraj hemen kaldırılmalı. Akil İnsanlar Heyeti derhal oluşturulmalı. Ve acilen bir af getirilmeli. Yani biz eğer gerçekten çözüm istiyorsak söylediğim 4-5 konuyu yılbaşına gelmeden bunları gerçekleştirmeliyiz."

ÖCALAN AF NEDEN OLMASIN!

Saka'nın "Acilen bir af getirilmeli" şeklindeki sözleri üzerine Meydan Gazetesi yazarı Ömer Şahin, "Af, Öcalan'ı da kapsayan bir af mı?" şeklinde bir soru yöneltti. Saka, Şahin'in sorusuna şu cevabı verdi:Bununda çözüm sürecine ülke bütünlüğüne katkısı olacaksa neden olmasın diyorum."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.