AK Parti'li Turan'dan HDP'lilere net sözler! 'Burası Kandil değil'

AK Parti'li Turan'dan HDP'lilere net sözler! 'Burası Kandil değil'

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM kürsüsünde HDP'li vekillerin sözlü sataşmalarına, "Ben dinledim, siz de dinleyeceksiniz. Burası Kandil değil, dinleyeceksiniz" şeklinde tepki gösterdi.

TBMM Genel Kurulunda, Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sürüyor.

Teklifin 14. maddesinde verilen önerge üzerinde söz alan HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in tutuklu olması ve bazı gözaltılarla ilgili eleştirilerde bulundu. Kaçmaz, terör örgütü elebaşı ile ilgili "sayın" ifadesini kullandı.

Bu sözlere yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, milletvekillerinin tutukluluğuna mahkemelerin karar verdiğini anımsatarak, mahkemelerin kararına saygı duymanın herkesin görevi olduğunu söyledi.

'BÖLGEDE AK PARTİ'NİN YAPTIĞI İŞLER HERKES TARAFINDAN TAKDİR EDİLMEKTEDİR'

'Siz, PKK'ya yapılan operasyon ile ilgili 'AK Parti seçime hazırlanıyor.' derseniz, ben de 'Dönüp aynaya bakın.' derim. Bu dilin, bu Meclisin dili olmaması lazım." diyen Turan, "Bölgede şimdiye kadar AK Parti'nin neler yaptığını, hak ve özgürlüklerin iadesi noktasında, altyapı hizmetlerinde ne kadar büyük işler yaptığını tüm kamuoyu takdir etmektedir." ifadelerini kullandı.

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Leyla Güven'in tutuklu olmasının gerekçesinin Meclis kürsüsünde ifade ettiği sözler olduğunu belirterek, "Bizim dokunulmazlığın kaldırılmasından bir rahatsızlığımız yok ama Meclis kürsüsünün korunması gerektiğini söylüyoruz" diye konuştu.

'BURASI KANDİL DEĞİL, DİNLEYECEKSİNİZ'

Turan, yeniden söz aldığında HDP Grubundan laf atılması üzerine, "Ben dinledim, siz de dinleyeceksiniz. Burası Kandil değil, dinleyeceksiniz arkadaş. Sen konuşacaksın, ben susacağım; öyle şey olur mu?" karşılığını verdi.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.