AK Parti'li Ünal'dan dolar açıklaması: 5 liranın altına düşecek

AK Parti'li Ünal'dan dolar açıklaması: 5 liranın altına düşecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, 5,35 seviyelerinde olan doların yerel seçimler sonrası 5 liranın da altına düşeceğini açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, 5,35 seviyelerinde olan doların yerel seçimler sonrası 5 liranın da altına düşeceğini açıkladı.

Ünal açıklamasında şunları söyledi:

'Geçmiş yıllarda hükümetlerin sürekli değişmesine rağmen sorunlar bir türlü değişmedi. AK Parti ile bu değişti. 2004'ten veya 2012'den kalmış bir sorun görebiliyor musunuz? Yani 'Türkiye'nin kronikleşmiş bir sorunu vardır.' diyebilir misiniz? Bugün biz neyden şikayet ediyoruz? Gelişen toplumların sorunları vardır. Bir toplumun gelişmişliğini anlamak için o toplumun sorun çözme kapasitesine bakmamız lazım. Yani sorunlar olacak ama ne kadarı çözülebiliyor? Geriye dönüp AK Parti'nin çözdüğü sorunlara bakarsanız bizim çözemeyeceğimiz hiçbir sorunun olmadığını göreceksiniz. Yeter ki felaket tellallığı yapmayalım.'

Ünal, geçtiğimiz Ağustos ayında İngiltere merkezli kur atağı başlatıldığını, bu nedenle Türkiye'nin ekonomik çatısının çökertilmek istendiğini belirterek şunları da ekledi:

'Bu operasyonlar kapsamında bazı tahviller zararına satıldı, bu zarar bazı ülkeler tarafından finanse edildi ve nihayetinde bazı ülkelere ekonomi üzerinden doğrudan müdahale edildi. Bunlar arasında Irak, Tunus, Ukrayna ve Venezuela gibi ülkeler yer aldı. Dünyada bu yöntemle sonuç aldılar ama Türkiye'de alamadılar. Her ülkede kullanılan bu yöntemle sonuç aldılar ama Türkiye'de alamadılar. İşte 13 Ağustos'taki saldırı da bunlardan biriydi. Şimdi görüyoruz ki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi çok doğru bir karardı. Müdahaledeki hız, ekonominin tek çatı altında toplanması, 7 lira dolaylarında olan doların 5,20 seviyelerine düşmesini sağladı. Göreceksiniz, dolar seçimden sonra 5 liranın altına da düşecek. Bir sorun olduğunda toplum olarak 'Bunu aşarız' mı diyeceğiz yoksa dolarda hafif kıpırdama olduğunda 'Gördün mü, 10 lira olacak' mı diyeceğiz?' dedi.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.