AK Parti'li vekil İsmail Ok'un hastanede kalbi durdu: Doktor FETÖ bağlantılı çıktı

AK Parti'li vekil İsmail Ok'un hastanede kalbi durdu: Doktor FETÖ bağlantılı çıktı

AK Partili Milletvekili İsmail Ok, Ankara'da gittiği özel hastanede verilen ilaç nedeniyle kalbinin durduğunu belirterek, "Bu ilacı veren tıp profesörünün FETÖ'den daha önce 6 yıl 10 ay ceza aldığını öğrendim" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok'a yanlış tedavi uygulayan Prof. Dr. Ali A, hakkında "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan soruşturma açtı. Yanlış ilaç verdiğini kabul eden şüpheli Prof. Dr. Ali A, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklanma talebiyle sevk edildiği hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan doktor hakkında 2020'de FETÖ üyeliğinden soruşturma açıldığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, 30 Eylül'de gribal enfeksiyon nedeniyle Çukurambar'daki özel bir hastaneye gitti.

Vücut kırgınlığını gideren serum ve vitamin almak istediğini doktora bildiren Ok'a, kalp ve solunum kaslarını yavaşlatan ilaç verildi.

 

KALBİ DURDU


Bunun etkisiyle kalbi ve solunumu duran Ok, yoğun bakım ünitesine alındı. Hastanede yedi saat yoğun bakımda tutulan ve ailesinin talebi üzerine entübe halde Ankara Şehir Hastanesi'ne sevk edilen Ok, buradaki dört günlük tedavinin ardından taburcu edildi.

Milletvekili Ok'un şikayeti üzerine yanlış tedavi uygulayan Prof. Dr. Ali A, hakkında soruşturma açıldı.

Gözaltına alınan şüpheli Prof. Dr. Ali A, savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle sevk edildiği sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

YANLIŞ İLAÇ VERDİĞİNİ KABUL ETTİ

 

Savcılığın tutuklama talep yazısında, şüphelinin olay günü müşteki İsmail Ok'a, ameliyat esnasında kalp ve solunum kaslarını yavaşlatması için kullanılan "Muscobloc" ilacını verdiği belirtildi.

 

Soruşturma başladıktan sonra özel hastaneden Ok'a ait tedavi evrakının istenildiği ancak kayıtların şüpheli tarafından sistemden silindiğinin tespit edildiğine dikkat çekilen yazıda, şu değerlendirmeye yer verildi:

 

"Hastane tedavi evrakı, hastanenin mesul müdürü M.A'nın ve tanık beyanı, müştekinin daha sonra sevk edildiği Ankara Şehir Hastanesi'nde müştekiye müdahale eden sağlık çalışanlarının anlatımları ile olay günü müştekinin kalbinin ve solunumunun durmasına neden olan ilacın uygulanmasına ilişkin hastane tedavi evrakının ve kayıtlarının ilgili hastane sisteminden silinmeye çalışılması, şüpheli tarafından müştekiye uygulanan Muscobloc ilacının mahiyeti ve insan sağlığı üzerindeki olası etkileriyle ilgili bilirkişi raporu, şüphelinin tevil yoluyla ikrarı ve bütün dosya kapsamı nazara alındığında şüphelinin, müştekinin 'kasten ölümüne' neden olacak icrai hareketlere giriştiğini gösteren kuvvetli suç şüphesini gösteren somut olgu, emare ve deliller söz konusudur."


"ÖZENSİZLİĞİM OLMUŞ OLABİLİR"


Savcılık ifadesinde, olayın yaşandığı özel hastanenin VİP bölümünde dahiliye ve nefroloji uzmanı olarak görev yaptığını belirten şüpheli Ali A, müşteki İsmail Ok'un kırgınlığının olduğunu, kendisine klima çarptığını söylediğini aktardı.

Milletvekili Ok'a üst solunum yolları enfeksiyonu tanısı koyduktan sonra tedavi için serum ve bazı ilaçlar vermeye başladığını anlatan Ali A, ayrıca kas gevşetici Muscoril isimli ilaç yerine yanlışlıkla Muscobloc ilacı sistemden seçtiğini, bunun da kas yoluyla müştekiye enjekte edildiğini söyledi.

 

Bunun üzerine fenalaşan Ok'un Ankara Şehir Hastanesi'ne sevk edildiğini, sonraki süreçte sağlığı hakkında yakınlarından sürekli bilgi aldığını belirten şüpheli Ali A, şu beyanda bulundu:

 

"Hastanın durumuyla ilgili hastanın yakınlarını arayarak bilgi almaya çalıştım. Hastanın oğlunu aradığım zaman, hastaya yanlış ilaç uyguladığımıza dair bilgi vermemiştim. Ancak sonraki bir tarihte hastanın doktor olan oğluna yanlışlıkla Muscobloc verildiğini söyleyerek özür diledim. Özensizliğim olmuş olabilir ancak kesinlikle müştekiye yönelik kasıtlı eylemim olmamıştır."

 

FETÖ ÜYELİĞİNDEN HÜKÜM GİYDİ


Öte yandan Prof. Dr. Ali A hakkında 2020'de Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) üyelikten soruşturma açıldığı öğrenildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılama sonundan Ali A, "silahlı terör örgütüne üyelik" suçundan altı yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Dosyanın, kanun yolu incelemesi için Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 19. Ceza Dairesinde olduğu bildirildi.


Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.