AK Partili vekilden Diyanet'te Cuma Namazı tepkisi: Yazıklar olsun

AK Partili vekilden Diyanet'te Cuma Namazı tepkisi: Yazıklar olsun

Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici olarak ertelenen cemaatle namaz kılma kararına rağmen, Diyanet İşleri Başkanı'nın Cuma Namazı kılması sert tepkilere neden oldu.

AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner Diyanet İşleri Başkanı'na sert tepki gösterdi.

Metiner,sağlık gerekçesiyle cemaatle kılınan namazların yasaklandığını ancak Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kendi yasağını çiğnediğini söyleyerek, "yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.

Metiner sosyal medyadan paylaştığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

"Yazıklar olsun! Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kınıyorum. Kendileri sağlık gerekçesiyle Cuma ve vakit namazlarını yasakladılar. Dinimizin emriydi, doğru bir karardı. Hepimiz harfiyen uyduk, uyuyoruz. Peki bu karara başta Diyanet İşleri Başkanı olmak üzere Diyanet'in seçkinlerinin uymaması neyin nesidir? Bugün paylaşılan VIP Cuma görüntüleri hiçbir şekilde kabul edilemez. Millete yasak olan Diyanet seçkinlerine yasak değilse bu asla kabul edilebilir bir durum değildir.

"Suikast girişimi değil de nedir?"

Cuma namazının Beştepe'de olması asla kabul edilemez. Sanki Sayın Cumhurbaşkanımız oradaymış ve o istiyormuş böyle bir Cuma namazını gibi bir algının oluşturmak Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında milletin gönlünde taht kurmuş siyasetine de yönelik bir suikast girişimi değil de nedir? Son derece üzgünüm. Diyanet'i şiddetle kırıyorum."

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.