AK Parti'nin adayları MİT incelemesinde

AK Parti'nin adayları MİT incelemesinde

24 Haziran seçimleri öncesinde partiler milletvekili adaylarını belirliyor. Adalet ve Kalkınma Partisi’nde ise adaylık süreci sancılı geçiyor. İşte haberin ayrıntıları;

24 Haziran seçimleri için süre azalırken, listeler yavaş yavaş belirleniyor. AK Parti’de bütün aday adayları bazı milletvekilleri tarafından mülakata alındıktan sonra haklarındaki raporlar Cumhurbaşkaı Erdoğan’a gönderildi. Söz konusu adaylar hakkında MİT ve Emniyet içerisinden de güvenlik soruşturması yapıldığı, bu isimler ile ilgili bilgilerin de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın masasında olduğu belirtildi.

Erdoğan’ın isimler üzerinde çalıştığı, ancak bazı aday adayların da listeye ismini yazdırmak için Erdoğan’a ulaşmaya çalıştığı, adayların bunun için de birçok yolu denediği konuşuluyor.

‘MÜNAFIK’ ORTALIĞI KARIŞTIRDI

AK Parti içinde aynı zamanda seçimlerde oyların düşecek olması da aday adaylarını tedirgin ediyor. Tayyip Erdoğan’ın “Birçok partili Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendisine, parlamento seçimlerinde ise AKP dışındaki partiye oy verecek” kişiler için “münafık” ithamına tepkilerin yükseldiği konuşuluyor. Partideki oy oranındaki düşmenin moralleri bozduğu, bunun düzeltilmesi için de henüz bir çabanın somut olarak adaylar tarafından görülmemesi de tepkiyi artıran bir diğer unsur.

‘AİLEM DE OY VERMEYECEK’

Bazı milletvekilleri yakın çevrelerine “AKP'ye benden de ailemden de oy yok” dediği, bazı aday adayların da kendilerinin aday olmaması durumunda “asla AKP’ye oy vermeyeceğini” söylediği öğrenildi.

Özellikle FETÖ’cülerin hala etkin olduğu iddiaları da vekilleri ve aday adaylarını rahatsız eden bir diğer konu. “FETÖ ile hiçbir ilişkisi olmayan bazı kişiler hapiste olurken, önemli kurumların başına nasıl olur da FETÖ’cüler atanır” sorusu soran partilinin sayısı da bir hayli fazla. Ekonomik koşulların ağırlaşması durumunda toplumda da birçok AKP’linin partiye oy vermeyeceğini Erdoğan’ın da bildiği, bunu önlemek için PKK açılımını bile yapabileceğini hatta gerekirse bazı FETÖ’cülerle barış bile imzalayabileceği ileri sürülüyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.