AK Parti'nin Ankara ve İstanbul planı belli oldu! İşte Erdoğan'a sunulacak anket raporu

AK Parti'nin Ankara ve İstanbul planı belli oldu! İşte Erdoğan'a sunulacak anket raporu

Geçen yaz büyükşehirler başta olmak üzere 81 ilde farklı başlıklarda bugüne kadar 350’ye yakın anket yaptığı öğrenilen AK Parti’nin Ankara ve İstanbul planı belli oldu.

AK Parti’nin AR-GE Başkanlığı’nın geçen yaz büyükşehirler başta olmak üzere 81 ilde farklı başlıklarda bugüne kadar 350’ye yakın anket yaptığı öğrenildi.

Milliyet’te yer alan habere göre, yapılan anketlerle il ve büyük ilçelerdeki mevcut tablo, kent hizmetleri ve yerel seçimlerde seçmen davranışlarını etkileyen faktörler ortaya konuldu.

 

RAPOR HALİNDE SUNULACAK

 

Rapor halinde Erdoğan’a sunulması planlanan anketlerde, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde ana sorun alanları olarak ekonomi, ulaşım, trafik, göç, alt yapı ve sokak hayvanları başlıkları öne çıktı.

Anket sonuçlarına göre, AK Parti’nin İstanbul’da yapacağı seçim kampanyasının önceliğini “ulaşım” ve deprem nedeniyle “kentsel dönüşüm” çalışmaları oluşturacak. İstanbullu seçmen için oy verme tutumunda en kritik belirleyicilerden birinin de Suriyeli sığınmacı sorunu olduğu belirlenirken, AK Parti'nin yerel seçim kampanyasında sığınmacıların geri dönüşü ile ilgili başlığa özel vurgu yapacağı ifade ediliyor.

Başkent Ankara’da ise “alt yapı” ve “sokak hayvanları” sorunlarının çözümüne odaklanılacak.

Edinilen bilgiye göre MYK ve MKYK toplantılarının birlikte yapılacağı 24 Ekim’de Seçim İşleri, Teşkilât ve Yerel Yönetimler Başkanlıkları detaylı birer sunum yapacak ve AK Parti’nin seçim yol haritası bu toplantıda netleşecek. Başvuru ve aday belirleme süreci, seçime yönelik ilkeler ve prensipler, 24 Ekim toplantısında masaya yatırılacak.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.