AK Parti’nin ‘gizli’ Amerikancıları: Suları ısındı!

AK Parti’nin ‘gizli’ Amerikancıları: Suları ısındı!

AK Parti’nin içerisinde büyük bir kaynama olduğu ve iktidarın sık ık görüş değiştirmesi nedeniyle “gizli Amerikancıların” parti içerisinde fırsat kolladığı yazıldı.

Gazeteci yazar İsmet Özçelik, FETÖ ile mücadele konusunda ayak sürüldüğünü ve mücadele edermiş görünerek tansiyonu düşürme planları yapıldığını yazdı. Özçelik, AKP içinde FETÖ’ye bulaşmış isimlerle dirsek temasındalar. Bu konuda da seçimi bahane ederek amaçlarına ulaşmaya çalışıyorlar. Çoğunun “FETÖ Borsası”ile ilintili olduğu iddiaları da var.” diye yazdı.

“Beştepe’de ve AKP’de yaşananlar, ‘bu iş böyle gitmez’ dedirten cinsten” diyen Özçelik, bunu yapanların Erdoğan’ı oldukça zora soktuğunu ve yakın çevresi hakkında yeni bir düzenleme yapılacağının kulislerde ifade edildiğini belirterek, her an sürprizlerin olacağını iddia etti.

İsmet Özçelik’in Aydınlık’taki yazısı şöyle:

“AKP iktidarı sık sık görüş değiştiriyor. İzlenen politikalarda istikrar değil, istikrarsızlık hakim. Ekonomide, iç siyasette, dış politikada, eğitimde, ... hep aynı.

“Türkiye’nin mecburiyetleri” sık sık ayar verse de ne yapacağını kestirmek zor. Türkiye dostlarının zaman zaman yaptıkları “öngörülebilir değiller” eleştirisi de bundan.

NEDEN?

AKP’nin neden böyle davrandığını araştırdık. Edindiğimiz bilgilere göre AKP içinde fırsat kollayanlar var. Onlara, “Gizli Amerikancılar” deniyor. Anlatıldığına göre her kademede aktifler.

Daha açık ifadeyle “iktidar içinde iktidar mücadelesi” veriyorlar.

AKP’lilere göre “Reis”e yağ çekenler arasında başı çekiyorlar. Ama her fırsata sızmaya çalışıyorlar.

“İnce politika” altında “gizli gündemlerini” yerine getiriyorlar.

ABD İLE İLİŞKİLER

ABD ile ilişkileri düzeltmeyi savunuyorlar. Yaşanan ekonomik krizi bahane ederek sıcak para ihtiyacını öne çıkarıyorlar. Erdoğan’ı “Amerika ile anlaşmazsak ekonomik krizin altında kalırız” diye ikna etmeye çalışıyorlar.

Ancak son günlerde moralleri bozuk. Soçi zirvesinde varılan anlaşma hayallerini suya düşürmüş gibi...

SURİYE

AKP’de genel kanı Suriye yönetimi ile ilişkiye geçilmesi yönünde. İnadın bırakılması ve harekete geçilmesi isteniyor. Türkiye’de buna karşı çıkacak kimsenin olmadığı belirtiliyor. Ama onlar Erdoğan’ın Esad takıntısını kullanıyor. Her fırsatta Erdoğan’ı Esad yönetimine karşı kışkırtıyor.

RUSYA İLE İLİŞKİLER

Rusya ile ilişkilerden rahatsızlar. Açıkça ortaya çıkmasalar da “Rusya ile ilişkilerde dikkatli olmak lazım” diyerek Erdoğan’a geri adım attırmanın yollarını arıyorlar.

AB İLE İLİŞKİLER

AKP tabanı umudu kesse de onlar kesmiş değil. AB’yi kalkan yapıp yola devamı savunuyorlar. “AB ile değil, AB ülkeleriyle tek tek ilişkiyi geliştirmeye” itiraz ediyorlar.

IRAK VE BARZANİ

Irak’ta Merkezi Hükümet’le değil Barzani ile ilişkiyi öne çıkarıyorlar. Bölge ile yasa dışı petrol ticaretini kendi planları için kullanmaya çalışıyorlar. Yukarının bu konudaki zafiyetini fırsata çevirmeye çabalıyorlar.

AÇILIM

Gizli gizli ABD isteğiyle PKK ile yürütülen “açılım”ı savunuyorlar. Her fırsatta Erdoğan ve AKP yönetimini yeniden”açılım” sürecine ikna etmeye gayret ediyorlar. Şu aralar bahaneleri seçim.

Yeniden “açılıma”dönülmesi sıfır ihtimal olsa da umutları tükenmiş değil.

EKONOMİ

Ekonomi konusunda da farklı ekipler bulunuyor. Çoğu ek ticari işlerle uğraştıkları için yukarıda etkin olmaya, en azından öyle görünmeye gayret ediyorlar. Yukarı ile iyi ilişkilerin, özel işlerini de iyileştireceğini düşünüyorlar.

Ekonomik politikalarda da herkes kendine yakın kesimlerin çıkarına görüşler savunuyor.

FETÖ İLE MÜCADELE

FETÖ ile mücadele konusunda ayak sürüyorlar. Mücadele edermiş görünerek tansiyonu düşürme planları yapıyorlar. AKP içinde FETÖ’ye bulaşmış isimlerle dirsek temasındalar. Bu konuda da seçimi bahane ederek amaçlarına ulaşmaya çalışıyorlar. Çoğunun “FETÖ Borsası”ile ilintili olduğu iddiaları da var.

BÖYLE GİTMEZ

Beştepe’de ve AKP’de yaşananlar, “bu iş böyle gitmez” dedirten cinsten. İsimler ve yaptıkları tek tek sıralanıyor. “Reis’i nasıl zora soktukları” anlatılıyor.

Reis’in yakın çevresinde yeni bir düzenleme yapacağına ilişkin kulisler arttı. “Suyu ısınanlar”dan söz ediliyor. Hatta “Sürprizlere hazır olun” diyenler bile var.

İzliyoruz..!”

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.