AK Parti’nin İstanbul adayı Yıldırım’dan ilk açıklama

AK Parti’nin İstanbul adayı Yıldırım’dan ilk açıklama

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’dan ilk açıklama geldi.

Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler öncesi İstanbul İlçe Belediye Başkan adayları bugün düzenlenen aday tanıtım töreniyle belli oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ise Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım gösterildi.

Ak Parti İstanbul’un 3 ilçesinde aday göstermeyerek Milliyetçi Hareket Partisi’ne jest yaptı.

Adaylığına ilişkin açıklamalarda bulunan Binali Yıldırım tören esnasında kendisi için hazırlanan tanıtım videosunu izlerken gözyaşlarını tutamadı.

Ak Parti adaylarını açıkladı İstanbul'da sürpriz yok

İşte Binali Yıldırım’ın adaylığına ilişkin ilk sözleri:

"Çiçeği altın yıldız, suyu telli pulludur. Ay ve güneş ezelden iki İstanbulludur. Fatih'in fethettiği İstanbul, Sinan'ın süslediği İstanbul, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtardığı İstanbul, Recep Tayyip Erdoğan'ın ayağa kaldırdığı İstanbul. Mevlama şükürler olsun. Yeniden birlikteyiz, yeniden beraberiz.

İSTANBUL’A BORCUM VAR

Benim bu güzel şehre daha fazla hizmet borcum var. Her gün metrobüsle ekmeğinin peşine düşen kardeşime borcum var. Her sabah okul yoluna çıkan çocuklara, gençlere borcum var. Hem çalışıp hem evini dirlik düzen içinde tutan kadınlara, analara borcum var. Hayatını bu vatana adamış amcalara, teyzelere, yaşlılara borcum var. En güzel şeyleri hak eden gazilere, engellilere, hastalara borcum var. Hepimize borcum var. Aday arkadaşlarımla ekip arkadaşlarımla beraber şimdi bu borcu ödemeye geliyorum."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.