AK Parti’nin yeni içtüzüğüyle denetim daha etkili olacak

AK Parti’nin yeni içtüzüğüyle denetim daha etkili olacak

AK Parti, yeni içtüzük değişikliği için ön çalışmalarını tamamladı, yazma işlemi Pazartesi günü başlayacak. Yeni içtüzük, yasamayı daha prestijli hale getirecek. Denetim faaliyetlerinin daha etkin olacağı bir içtüzük olacak.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kapsamındaki uyum düzenlemelerine yönelik çalışmalar kapsamında AK Parti tarafından oluşturulan uyum komisyonları çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda kurulan, TBMM İçtüzüğünde yapılacak değişiklik için kurulan komisyon ön çalışmalarını tamamladı. Komisyon yeni yapılacak içtüzüğün yazımına Pazartesiden itibaren başlayacak. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine uygun olarak yazılacak içtüzükten 27 madde çıkarıldı. 27 Madde parlamenter sistemle ilgili olduğu için, yeni sistemde hükümsüz kalıyor.

-YASAMA GÜÇLENECEK-

AK Parti, yeni içtüzük taslak metnini bitirdikten sonra muhalefet partilerine sunacak. Muhalefet partilerinin katkı vermesi durumunda siyasi partilerden oluşan bir komisyon kurulacak.

ANKA'nın haberine göre, AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş başkanlığında yazımı başlayacak olan yeni İçtüzük, cumhurbaşkanlığı sistemine göre yazılacak. "Cumhurbaşkanlığı sisteminden sonra Meclis zayıflayacak" eleştirilerine karşı AK Parti, yasamayı daha etkin ve prestijli hale getirecek yeni bir içtüzük yazacak. AK Parti Başkanlık sistemiyle yönetilen ülkelerin meclis içtüzüklerini araştırdı. Ülkelerden örnekler alarak yazılacak içtüzükte denetim daha etkin hale getirilecek. Yeni sistemde kanun teklifleri milletvekilleri tarafından verilecek. Bu nedenle yasamanın da yürütme kadar etkili olacağı bir içtüzük değişikliği olacak.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.