AK Parti'ye geçeceği iddia edilen Muhittin Böcek'ten istifa açıklaması!

AK Parti'ye geçeceği iddia edilen Muhittin Böcek'ten istifa açıklaması!

AK Parti'ye geçeceği iddia edilen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yazılı bir açıklama yaptı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, hastaneden çıktıktan sonra yayınladığı mektupta bazı CHP’li isimleri hedef alarak, “Partimizin çatısı altında bulunan bazı menfaat gruplarının insan olmayı unuttuklarını gördüm. Uğrunda savaş verdiğimiz demokrasiye yakışmayan, seçilmiş bir başkanın inisiyatiflerini hiçe sayan uygulamalar yapmanın dışında; bu insanların, ben hastanede yaşam savaşı verirken öleceğimi, hatta öldüğümü düşünmeleri hepimizi insanlığımızdan utandırdı” demişti.

Öte yandan Muhittin Böcek’in oğlu Gökhan Böcek’in “Bizim için CHP bitmiştir. Babam iyileşince Mevlüt Amcam’ın (Çavuşoğlu) yanında olacağız” sözleri çok tartışılmıştı.

Muhittin Böcek’in yeniden görevine döner dönmez ilk icraat olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Antalya’ya gönderilen Genel Sekreter yardımcısını görevden alıp, Fettah Tamince’nin avukatı olan Genel Sekreter Cansel Çevikol Tuncer’in elinden alınan yetkilerini iade etmesi tepkilere neden olmuştu.

Tüm yaşanan bu süreçte CHP Antalya İl örgütü de yaşananlardan duydukları rahatsızlığı dile getirmişti.

Bu gelişmelerin ardından ilk kez röportaj veren Muhittin Böcek merak edilen sorulara da yanıt verdi.

 

Koronavirüsle mücadelesi sırasında belediyede ve parti içinde yaşananlara da değinen Böcek, yazdığı mektupta CHP‘ye yönelik eleştirileriyle ilgili de şunları söyledi:

 

“Şunu samimiyetle söylüyorum. Ben aile terbiyesi ve devlet terbiyesi almış birisi olarak çeyrek asır gibi Antalya’da doğup büyüdüğü yere hizmet eden birisiyim. Ben ölüm döşeğindeyken, bazen ölüm haberleri yazanlar, bazen bu koltuk sevdasına düşenler, sayısı çok azdır onların. Dışardan ben hiçbir partiden bunları duymadım. Ancak şunu söyleyeyim. Genel Başkanım ziyaretime geldi. Telefonla tekrar görüşüyoruz. Belediye başkanlarımızla görüşüyoruz. Ama ben Mevlana’nın ‘Dün dünde kaldı cancağazım, bugün güzel şeyler söylemek lazım’ dediği gibi. Ben aynı azim ve kararlılıkla işime devam ediyorum. Yani kimseye kırgın değilim. Ama yapılanlar ahlaki yönden veya nezaket kurallarına çok aykırıydı.”

 

MEKTUP KILIÇDAROĞLU’NA ULAŞTI

 

Birkaç gün önce yayımladığı sitem dolu mektubunu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dahil bütün parti yönetimine de ilettiğini belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Bu mektubu her yere gönderdim. ‘Hiç canını sıkma’ dedi herkes. Zaten ben halkıma söz verdim. Halka hizmet hakka hizmettir. Aynı azim ve kararlılıkla Antalya’da hemşerilerime hizmet etmeye devam edeceğim” dedi.

 

‘İSTİFA ETMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM’

 

“İstifa edip başka partiye geçeceğiniz konuşuluyor. CHP’den istifa edecek misiniz?” sorusuna Böcek, şu yanıtı verdi:

 

“Hayır. Şu anda hiçbir şekilde. Siyasi anlamda ben parti üstü birisiyim. O yüzden bir sıkıntımız yoktur. Ben zaten biliyorsunuz. Seçimlerde Antalya’da söylemim şuydu; Kendisini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kabul eden, ezanımıza, bayrağımıza sahip çıkan, Atatürk’ün devrimlerine inanan herkesin adayıyım dedim. İttifakın adayıyım. Bu yüzden hiçbir sıkıntı yoktur. Parti üstü davranıyorum. Kimseyi ötekileştirmiyorum. Ve bu anlamda gayet işimize devam ediyoruz.”

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum