AK Parti'ye katılacak olan Mehmet Ali Çelebi'den Twitter temizliği!

AK Parti'ye katılacak olan Mehmet Ali Çelebi'den Twitter temizliği!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Memleket Partisi'nden istifa eden ve AK Parti'ye katılacağı öne sürülen Mehmet Ali Çelebi, geçmişte yaptığı bazı Twitter paylaşımlarını kaldırdı.

2021 yılında CHP'den istifa ederek Memleket Partisi'ne katılan, daha sonra Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile anlaşmazlık yaşadığı için oradan da istifa eden Mehmet Ali Çelebi'nin eski CHP milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş tarafından AK Parti'ye katılacağı iddia edildi.

 

SON PAYLAŞIMLARI DA DİKKAT ÇEKTİ

 

Çelebi'nin AK Parti'ye katılacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Twitter hesabından son zamanlardan yaptığı paylaşımlarla da dikkat çeken Çelebi, sosyal medyada gündem oldu.

 

"SİYASETİ BIRAKSAM, 6+1 DEĞİL, CUMHUR İTTİFAKI DERİM"

 

Twitter hesabından bir de mesaj paylaşan Çelebi, "Asker kökenli bir vekilim. Silahlı Kuvvetlerimizin namuslu ellerinde yetiştim. Birçok devre arkadaşım şehit oldu. 40 bin vatan evladımız boşuna toprağa düşmedi. PKK-Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemlerle işim olmaz net! Siyaseti bıraksam da 6+1 değil Cumhur ittifakı derim!" ifadelerini kullandı.


"SAYIN ERDOĞAN, 15 TEMMUZ'DA DİRENMESE HEPİMİZ KATLEDİLMİŞTİK"

 

Çelebi'nin bir süre sonra da "Çabuk unutanlara önemli bir hatırlatma: Sayın Cumhurbaşkanımız @RTErdogan 15 Temmuz'da direnmese ben dahil kumpaslarda yargılanan istisnasız herkes, ölüm listelerindeki Türkiye'nin binlerce önemli ismi bugün hayatta olmayacaktı. Hepimiz katledilmiştik." şeklinde bir mesaj paylaştı.


GEÇMİŞ TWEETLERİNİ HEMEN SİLDİ

 

Bu mesajlar Çelebi'nin AK Parti'ye geçeceği iddialarını daha da dillendirdi. Hesabını kısa bir süre koruma altına alan Çelebi'nin geçmişte yazdığı bazı tweetleri de sildiği ortaya çıktı. Bu tweetler arasında Deniz Gezmiş ve Gezi Olayları sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan paylaşımları var.

Çelebi, Elvan tweetinde, "Berkin Elvan ölümsüzdür. Bir yıl da geçse bin yıl da geçse onun adı bu topraklarda yankılanacak” ifadesini kullanmıştı. 

 

CHP'Lİ ÖZEL AK PARTİ İDDİASINI DOĞRULADI

 

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Çelebi'nin Cumhur İttifakı ile ilgili açıklamasını yorumladı ve Çelebi’nin AK Parti’ye katılacağını öğrendiklerini söyledi.

 

Özel, şöyle konuştu:

 

'Gerçekten talihsiz açıklamalar. Biz Mehmet Ali Çelebi'yi cezaevinde ziyaret etmiş, onun AKP ile ilgili yakınmalarını en yakından dinlemiş, onu herkes darbecilikle suçlarken ona sahip çıkmış partilerin mensuplarıyız. AKP hakkında söyledikleri ortada… Biz gözümüzle gördük MHP ile temasları oldu, başka partilerle temasları oldu. Bugün öğreniyoruz ki AKP'ye gidecekmiş. Memleket Partisi'ne giderken orada büyük bir başarı yakalayacağını düşünüyordu. O olmayınca onu bıraktı. Şimdi milletvekilliğini sürdürmek için AKP'ye gidiyor. Bunun izahı yok. AKP, kendisine böyle sözleri söyleyen birini bünyeye alıyorsa…Bu kişi İzmir milletvekili…AKP onu İzmir'den kaçırıp başka bir yere koymasın. Sınıra koysun, kararı İzmirliler versin. Kaçırıp başka yerlerden milletvekili yapma sözü vermeyin.'


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.