AK Parti'yi eleştiren Akşener'in oğlu Hariri döneminde TELEKOM'da çalışmış

AK Parti'yi eleştiren Akşener'in oğlu Hariri döneminde TELEKOM'da çalışmış

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Suriyelilere girişimcilik dersi veren" oğlunun Hariri döneminde TELEKOM'da yöneticilik yaptığı ortaya çıktı.

Bugün Giresun’da vatandaşlar ile buluşan ve AK Parti’ye son derece sert sözler ile yüklenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmasında en dikkat çeken bölüm ise Türk Telekom özelleştirmesi üzerinden AK Parti’ye yüklendiği kısım olmuştu.

Akşener son dönemde TELEKOM vurgunu konusunu gerek partisinin grup toplantılarında gerekse çeşitli parti toplantı ve mitinglerinde sıklıkla dile getiriyordu.

Akşener TELEKOM’u alırken bankalardan kredi çeken ve ne bu kredileri ne de bankalardan çektiği kredileri geri ödemeden milyarlarca TL kazanıp, TELEKOM’un alt yapı ekipmanlarını dahi satarak Türkiye’den giden Hariri Ailesi’ni hatırlatarak “Siz TELEKOM’un içerisinden 24 milyar TL’yi çekip Hariri ailesine verdiniz” diyerek AK Parti iktidarına yüklenmişti.

Ancak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in oğlu Fatih Akşener’in Hariri Ailesi’nin TELEKOM hisselerinin %55’ine sahip olduğu 2012 yılından 2015 yılına kadar TÜRK TELEKOM bünyesinde AR-GE Projeleri geliştirme yöneticisi olarak çalıştığı ortaya çıktı.

Fatih Akşener, TÜRK TELEKOM bünyesinde çalıştığı 2012-2015 yılları arasında TÜRK TELEKOM tarafından geliştirilen PİLOT uygulamasını geliştiren ekipte yer alıyordu.

Şimdi sorulan soru ise Akşener’in, oğlunun TÜRK TELEKOM’da çalıştığı ve Hariri Ailesi’nin TELEKOM’un büyük ortağı olduğu 2012-215 yılları arasında neden aynı eleştirileri bu sert dille dile getirmemiş olduğu ve oğlunun böylesi bir vurgunun merkezi olan, Türkiye Cumhuriyeti devletine son yıllarda atılmış en büyük uluslararası kazık olarak nitelenen TELEKOM’da çalışmasına neden müsaade ettiği.

Meral Akşener’in oğlu Fatih Akşener uluslararası profesyonel iş networkü Linkedin uygulaması üzerindeki öz geçmişinde bizzat kendisi TELEKOM’DAKİ 3 yılı aşkın deneyimini yazıyor. Fatih Akşener TELEKOM’da görev yaptığı sürece AB ORTAK ARAŞTIRMA YÖNETİCİSİ ve GİRİŞİMCİLİK PROGRAMI PROJE YÖNETİCİSİ olarak çalışıyor.

 

fatih-aksener-2-750x536.png

 

Fatih Akşener buradan edindiği  “Girişimcilik Projesi” yönetme tecrübesini bugün ise kendisine ait olan ve  2019 yılında kurmuş olduğu  Craftin Innovation Consultin isimli şirketinde kullanıyor.

İYİ PARTİ Genel Başkanı Meral Akşener’in oğlu Fatih Akşener’in ismi geçtiğimiz günlerde bizzat Meral Akşener’in oğlunun Suriyelilere “Girişimcilik dersi” verdiğini açıklaması ile gündeme gelmişti.

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

Kaynak:Haber Alternatif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.