Akademisyen Bekir Yüksel Hoş'a 'Hamas' tutuklaması

Akademisyen Bekir Yüksel Hoş'a 'Hamas' tutuklaması

Hamas’ın İsrail’de esir aldığı iddia edilen kadınlarla ilgili, “Adam sanki elite model look seçmeleri yapar gibi seçip seçip esir almış." diyen akademisyen Bekir Yüksel Hoş tutuklandı.

İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Bekir Yüksel Hoş’un “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamalarıyla tutuklandığını açıkladı.

Hoş’un geçtiğimiz günlerde X hesabından Hamas’ın İsrail’de esir aldığı iddia edilen kadınlarla ilgili yaptığı paylaşımda, “Adam sanki elite model look seçmeleri yapar gibi seçip seçip esir almış. İsrail'in en taş hatunlarını esir almak nedir be kardeşim? İsrailli gençler n'apsın şimdi? Taş mı yesin?” ifadelerini kullanmıştı.

Değirmenci, Hoş’un FETÖ ile iltisaklı olduğunun öğrenildiğini belirtti.

 

BEKİR YÜKSEL HOŞ KİMDİR?

 

İstanbul, Nişantaşı’nda 1977 yılında doğan Bekir Yüksel Hoş, Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü’nde öğretim üyesi. İngilizce, Arnavutça, Fransızca, Almanca, Boşnakça ve İsveççe bilen Hoş, Balkanlar, Balkanlardaki topluluklar, etnik ve siyasi uzlaşmazlıklar ve Balkanlardaki etnisiteler arasındaki gerilimleri inceliyor.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.