Akademisyen Caner Taslaman'dan Cübbeli'ye destek!

Akademisyen Caner Taslaman'dan Cübbeli'ye destek!

Siyasetcafe yazarı ve akademisyen Caner Taslaman sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Cübbeli Ahmet'e estek olduğunu söyledi.

'Cübbeli Hoca' olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, 2 bin civarında selefi yanlısı derneğin silahlandığını öne sürmüştü.

Sözcü'den Saygı Öztürk'e açıklamalarda bulunan Cübbeli Ahmet, 'Cumhuriyet Savcısı'nın çağırması halinde, bu derneklerden en az 150'sini isim isim kendilerine söyleyeceğim. Bazı yerlerde de yasak olmasına rağmen mescitler açtıklarını öğrendim.' demişti.

 

Yasadışı silahlanma konusunda genel bir bilgiye sahip olduğunu, değişik illerdeki arkadaşlarından da illerdeki bu tehlikeli silahlanma konusunda edindikleri bilgileri dinlediğini kaydeden Ünlü, şunları söylemişti:

 

“Televizyonda, IŞİD'in alt yapısını oluşturan selefi yanlısı 2 bin civarında dernek kurulduğunu ve bunların silahlandığını söylemiştim. Cumhuriyet Savcısından çağrı bekliyorum. Çağrı gelebileceğini dikkate alıp bu konuda bazı hazırlıklar yaptım, somut bilgiler edinmeye çalıştım. O derneklerden silahlandığını öğrendiğim yaklaşık 150'sini isim isim çıkarttım. Özellikle Konya, Batman, Adıyaman başta olmak üzere çok sayıda ilde geniş bir silahlanma var.”

 

Siyasetcafe yazarı ve akademisyen Caner Taslaman sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Cübbeli Ahmet'e estek olduğunu söyledi.

Taslaman, Cübbeli ile İslam’ı anlama konusunda ciddi fikir ayrılıklarına düşse de, Cübbeli’nin silahlanan tarikatlar ile ilgili yaptığı açıklamaların ciddiye alınması  gerektiğini söyledi.

 

İşte Taslaman'ın açıklamaları;

 

'Cübbeli Ahmed ile İslam’ı anlamamızda ciddi farklar olduğunu hemen herkes bilmektedir. Fakat Cübbeli Ahmed’in “İslamcı” kisvesindeki grupların silahlanmasıyla ilgili açıklamasını ciddi ve değerli bir ikaz olarak görüyorum ve hocanın bu uyarısının çok ciddiye alınmasını istiyorum.'

 

cc-003.JPG

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.