Akbank müşterilerinin bilgileri satılıyor mu? İnfial yaratan iddia!

Akbank müşterilerinin bilgileri satılıyor mu? İnfial yaratan iddia!

Ana bilgisayar arızası nedeniyle erişim sorunu yaşayan Akbank, dün itibariyle sorunun giderildiğini açıklamış, ancak kredi kartı ödemelerinde sorun giderilmemişti. Daha sonra sosyal medyada paylaşılan görüntüler ise infial yarattı.

Sosyal medyada paylaşılan görsellerde, “Akbank müşterilerinin bilgileri satılıyor” algısı müşterilerde infial yarattı.

 

 

akbank1-001.JPG

Twitter’da Akbank müşterilerine ait bilgilerin 5 bin dolar karşılığında internette satıldığı iddia edildi. Akbank müşterilerinin bilgilerinin yer aldığı öne sürülen pazarlık maili ve Akbank müşterilerine ait olduğu öne sürülen görseller paylaşıldı.

 

akbank2-001.JPG

 

Bankacılık tarihinin en büyük krizini yaşayan Akbank'ta 6 Temmuz Salı sabahında sistem hatası başladı. Mobil ve web üzerinden girişlerin yapılamadığı sistem krizi iki gün sonra çözülebildi.

 

Müşteriler tam rahatlamıştı ki…

Dün gece ATM'lerin hizmete açıldığı ve kartlı işlemlerin başlatıldığı duyuruldu. Akbank müşterileri tam sistemin düzelmesi ile rahat bir nefes almıştı ki korkulan iddia sosyal medyada dolaşmaya başladı.

 

akbank3-001.JPG

 

5 bin dolar değer biçildi

Twitter’da Akbank müşterilerine ait bilgilerin 5 bin dolar karşılığında internette satıldığı iddia edildi. Akbank müşterilerinin bilgilerinin yer aldığı öne sürülen pazarlık maili ve Akbank müşterilerine ait olduğu iddia edilen görseller paylaşıldı.

 

akbank-001.JPG

Söz konusu paylaşımda Akbank'ın 20 milyon kullanıcısının bilgilerinin 5 bin dolara satılmak istendiği iddia edildi. Ancak bilgilerin Akbank'ın yaşadığı sistem erişimiyle elde edilip edilmediği belirtilmedi.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.