Akbank Sanat’ta küratörlü sergi turu

Akbank Sanat’ta küratörlü sergi turu

Akbank Sanat, çağdaş sanatçıların yer aldığı ‘Düzenli Delilik’ başlıklı küratörlü sergi turu düzenliyor. Katılımcılar 25 Aralık günü Prof. Dr. Marcus Graf’ın anlatımıyla gerçekleşecek sergi turunda, serginin oluşum sürecini dinleme imkanı bulacaklar.

Günümüz dünyasında soru sormanın ve bilinenin ötesine geçmenin, cevapları ve nihai sonuçları aramaktan daha anlamlı olduğunu ortaya koyan sergi; bilinen entelektüel hegemonyayı sorguluyor. İçinde yaşadığımız dünyada alternatif görüşler üretmek için gerçeklikle baş etmenin alışılmadık yollarını değerlendiren ‘Düzenli Delilik’ ayrıca bilmeme ve bilinmemenin ne anlama geldiğinin altını çiziyor.

 

Sergi, milliyetçilik ve jeopolitiğin yanı sıra bilgi temelli kimlik ve tarih kavramlarını sorgulayan sanatçıları sunarak bu konu üzerine düşünüyor. Sergilenen sanat eserleri zamanımızın çılgınlığıyla baş edebilmek adına, bazen absürt ve anlamsız olmaktan korkmayan alternatif bilgi üretimi yollarını sunabilmek için bilinenin ötesine geçiyor.

 

11 Ocak gününe kadar açık kalacak sergide Ana Adamović , Anna Fasshauer, Basim Magdy, Buğra Erol, Fischli/Weiss, Joseph Beuys, Kerem Ozan Bayraktar, Komet, Lars Breuer, Nasan Tur, Özlem Günyol ve Mustafa Kunt, Robert Barta, Rudolf Reiber, Serhat Kiraz ve Yeşim Uzunöz isimli sanatçılar yer alıyor.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.