Akdeniz'de 4 katrilyonluk doğalgaz bulundu

Akdeniz'de 4 katrilyonluk doğalgaz bulundu

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy büyük müjdeyi verdi. Taçoy uzun süredir araştırma çalışmaları yürütülen Doğu Akdeniz bölgesinde 4 katrilyon feet küplük doğalgaz rezervi saptandığını söyledi.

Doğu Akdeniz bölgesinin öneminin giderek arttığına dikkat çeken Taçoy, "Birçok ülke bölgede konuşlanmaya çalışmaktadır. Türkiye'nin bölgede denge unsuru olması kaçınılmaz bir gerçekliktir. Türkiye, bölgede denge unsuru olmazsa, bu güneydoğu Akdeniz havzası bir Yunan gölüne dönecektir. Bölgede şu ana kadar 107 trilyon feet küplük rezerve ulaşıldı. Bu da ortada keşfedilmemiş, 3.9 katrilyon feet küplük bir rezerv var." dedi.

a1-002.jpg

 

TÜRKİYE BÖLGEDE DENGE UNSURU

Kıbrıs Rum tarafının doğu Akdeniz için yaptığı anlaşmalara da dikkat çeken Taçoy ayrıca, "Rumların, İsrail'le Yunanistan ile yapmış olduğu anlaşmalar, bunu cazibe olarak gören Fransa ve İtalya'nın Kıbrıs adasına gerek askeri olarak gerekse ekonomik varlıklara sahip çıkmak için gelmeleri olayı çok daha farklı noktalara götürecektir ve ortamı gerecektir. Doğalgaz rezervlerinin korunması ve ortaya çıkması için Türkiye'nin bölgedeki varlığının mutlaka olması gerektiğine" vurgu yaptı.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.