Akif Beki, vekillikleri düşürülen 3 isimden sonra sıradaki vekili açıkladı

Akif Beki, vekillikleri düşürülen 3 isimden sonra sıradaki vekili açıkladı

Geçtiğimiz günlerde CHP'li Enis Berberoğlu, HDP'li Leyla Güven ve HDP'li Musa Farisoğulları'nın vekillikleri düşürülmüştü. İddiaya göre HDP'den bir vekilin daha vekilliği düşürülecek.

Karar Gazetesi yazarı Akif Beki, HDP’li  Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekili düşürülecek isimler listesinde sırada olduğunu iddia etti.

 

İşte Beki'nin o açıklamaları:


 
HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında dokunulmazlığının kaldırılması talebi ile düzenlenmiş 3 fezleke var. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Gergerlioğlu hakkında hazırlanan 2 fezlekede, milletvekilinin Twitter hesabından Sincan Cezaevindeki tutuklularda koronavirüs görüldüğünü paylaşması, “halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” sayıldı.

Gergerlioğlu geçen yıl da hakkında fezleke düzenlendiğini TBMM’deki basın toplantısında duyurmuş, “Hakkımda fezleke düzenlemiş. Sn. Pervin Buldan'ın konuşmasını susarak dinleyip örgüt propagandası yapmak suçuyla bir fezleke hazırlanmış. Ben bir insan hakları savunucusuyum ve başkalarına da kendime de yapılan haksızlığa karşı sessiz kalmadım kalmam da” demişti.

Gergerlioğlu hakkında 3 fezleke hazırlayan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hamza Yokuş'a dair Hakimler ve Savcılar Kuruluna (HSK) şikayet dilekçesi sunarak suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusunda;  Yokuş’un görevi kötüye kullandığı, usul hükümlerini ihlal ederek keyfi bir soruşturmaya imza attığı belirtilerek, adli ve idari soruşturma açılması talep edilmişti.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.