Akil adam da rest çekti

Akil adam da rest çekti

Hükümetin seçtiği ''Akil Adam'' KESK Başkanı Özgen ''Biz 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlayacağız'' dedi.

ANKARA- 1 Mayıs'ın Taksim alanında kutlanmasına karşı çıkarak yasaklayan hükümete bir tepki de, ''Akil Adam'' KESK Başkanı Lami Özgen'den geldi. Hükümetin Güneydoğu sorunu konusunda oluşturduğu Akil Adamlar Komisyonuna seçtiği Özgen ''Biz 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlayacağız'' dedi.


Çalışma Bakanı Faruk Çelik'i ziyaret eden, KESK Genel Başkanı Özgen, 1 Mayıs kutlamaları ve  KESK üyelerine yönelik baskıları gündeme getirdi.  Özgen, “Bizim yaptığımız eylem ve  etkinliklerde kolluk müdahale etmedikçe herhangi bir olay çıkmaz. Tüm kamu emekçileri ve tüm işçiler bir arada, Taksim meydanında 1  Mayıs bayramını kutlayacağız'' dedi.

Özgen, '’Terör örgütü üyeliği’’ iddiasıyla da 15 yıla kadar hapis istemiyle Ankara'da yargılanıyor. İddianamede Özgen için ''Terör örgütünün siyaset akademisinde ve örgüt üyelerinin eğitiminde görev almıştır”  deniliyor. 25 Haziran 2012’deki operasyonda 72 KESK üyesi gözaltına alınmış bunlardan 28’i tutuklanmıştı. Özgen ise serbest bırakılmış, ancak yurt dışı çıkış yasağı konulmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.