Akıllı şehirler için düğmeye basıldı

Akıllı şehirler için düğmeye basıldı

Hükümet, akıllı şehir uygulamalarını hayata geçirmek için düğmeye bastı.

Coğrafi Bilgi Sistemleri konusunda farkındalığı artırmak üzere tüm dünyada Kasım ayı içerisinde kutlanan "Dünya CBS Günü", Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ev sahipliğinde Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda "Bilgi Toplumunun Yaşam Alanı "Akıllı Şehirler" teması ile 30 Kasım-1 Aralık 2017 tarihlerinde Ankara Congresium ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek.

"Bilgi Toplumunun Yaşam Alanı: Akıllı Şehirler" ana temasıyla düzenlenecek "CBS Günü 2017 Sempozyum ve Fuarı" iki gün sürecek. "CBS Günü 2017 Sempozyum ve Fuarı" boyunca "Akıllı Şehirler için CBS Destekli Uygulamalar, Sürdürülebilirlik ve Akıllı Şehirler gibi konularda panel oturumları gerçekleştirilecek. Akıllı Şehir ve CBS konularındaki çalışmalarıyla ön plana çıkmış, uluslararası düzeyde tanınırlığa sahip uzmanların da panelist olarak tecrübelerini paylaşacakları etkinliğe, 3 binin üzerinde kişinin katılması bekleniyor.

Akıllı şehir kavramı, kamu ihtiyaçlarının çağın gereksinimlerine uygun olarak karşılanabilmesi amacıyla etkin bir şehir yönetimini kurmayı, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak yaşam kalitesini arttırmayı amaçlayan katılımcı ve sürdürülebilir bir kentsel gelişme vizyonu olarak tanımlanıyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.