Akıllı telefonlarda koronavirüs şüphesi

Akıllı telefonlarda koronavirüs şüphesi

İngiliz medyasında yer alan haber telefon kullanıcılarını tedirgin etti. Habere göre, akıllı telefonların cam ekranları yeni tip koronavirüse (Kovid-19) barınması için fazlasıyla ideal bir ortam sunuyor.

Çin'de ortaya çıkan ve yüzlerce insanın ölümüne neden olan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) akıllı telefonlarda barındığı belirtildi.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve onlarca ülkeye yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) 3 binden fazla kişinin hayatına mal oldu. Virüsten korunmak için doktorlar ve bilim insanları pek çok öneride bulunuyor. He rgün düzenli olarak kullandığımız akıllı telefonlar virüsün yayılmasında önemli bir role sahip olabilir.

 


İngiliz Telegraph gazetesinde yer alan habere göre, düzenli olarak temizlenmeyen akıllı telefon ekranları potansiyel tehdide ev sahipliği yapıyor. Aynı habere göre akıllı telefonların cam ekranları virüslere ev sahipliği yapacak ideal bir ortam sunuyor.

 

DEFENFEKTE ETMEK ŞART
Uzmanlar enfeksiyon riskini minimuma indirmek için gün içinde pek çok defa kullandığımız akıllı telefonların düzenli olarak dezenfekte edilmesi gerektiğiniz belirtiyor. İngiliz uzmanlar kullanıcılara günde en az iki defa telefonlarını dezenfekte etmeleri gerektiği uyarısında bulunuyor.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.