Akıncı Üssü davasında flaş tahliyeler

Akıncı Üssü davasında flaş tahliyeler

Akıncı Üssü davasında çok çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. Mahkeme 13 kişinin tahliyesine karar verdi.

Ankara Akıncı Davası'nda, mahkeme, savcının talebini kabul ederek 13 sanık hakkında tahliye kararı verdi.

Tahliye edilen isimler Mustafa Özbek, Mehmet Özkan Haniçi, Erkan Çoban, Cemal Tazesavaş, Selim Demir, Melih Yılmaz, Hüseyin Tanju Taşkıran, Mahmut Tüllüce, Ahmet Pala, Hasan Hüseyin Cerrahoğlu, Tuncay Sarı, İbrahim Doğru, Ahmet Cebel oldu.

TARLA BAKMIYORLARMIŞ!

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesinde görülen, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 sanığın yargılandığı davada çok ilginç bir olay yaşandı.

10 Kasım'daki duruşmada, sanıklardan Kursiyer Teğmen İsmail Küçükberber'in, yoklama kağıdının arkasına gizlenen bir notu sivil imam Harun Biniş'e vermeye çalışırken jandarma tarafından yakalandığı ortaya çıktı.

Davanın, bugünkü duruşmasında Mahkeme Başkanı Selfet Giray, cezaevinde görevli jandarma tarafından ele geçirilen 'kişiye özel' isimli tutanağı okudu. Giray, tutanakta, 10 Kasım'daki duruşmada sanıkların yoklamasının alınması sırasında sanık eski Kursiyer Teğmen İsmail Küçükberber'in yoklama kağıdının arkasına gizlenen bir notu Harun Biniş'e vermeye çalışırken görevli jandarma ekipleri tarafından fark edildiği belirtti.

“YAKIN BİR ZAMANDA SEVDİKLERİNİZE KAVUŞTURACAK Kİ…”

Nota el koyan jandarma ekipleri, not ile ilgili tutanak tuttu. Davanın kadın sanıklarına hitaben yazıldığı değerlendirilen ve kim tarafından gönderildiği henüz belirlenemeyen notun başında kısaltmalar ve bazı isimler yazılı. Bir bölümü tam olarak okunamayan, "Herkes çıkmış 1 nolu var üstlerinde. Herkes çıkmış en önde havacı sancaktar var. Arkasındaki 2. sıra boş. 3. sırada siz. Moralleriniz çok yüksek. Önemli birinin huzurundasınız" şeklindeki notun alt kısımda ise, "Kıymetli kardeşlerim, değerli kızlarım size ne diyebilirim ki, sizi nasıl anlatabilirim ki. Pek çoğunun isminden bile ürktüğü bir yükü yüklendiniz. İnşallah cennet ayaklarınızın altında olduğu gibi başınız arşta olacaktır. Hiç üzülmeyin, endişe etmeyin. İnşallah Rabbim sizleri öyle yakın bir zamanda sevdiklerinize kavuşturacak ki hepimiz hayret edeceğiz" ifadelerinin yazıldığı görüldü.

Davada mahkeme heyetinin talepleri almasının ardından savcı Mahmut Tülüce, Ahmet Pala, Selim Demir, Hüseyin Tanju Taşkıran, Tuncay Sarı başta olmak üzere 13 sanık hakkında tahliye talebinde bulundu. Karar için duruşmaya 1 saat ara verildi.

Aranın ardından mahkeme savcının talebini kabul ederek 13 sanık hakkında tahliye kararı verdi. Diğer duruşma 11 Aralık – 20 Ocak tarihlerine ertelendi.

not.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.