AKİT'ten flaş istek: TSK'ya imam atansın

AKİT'ten flaş istek: TSK'ya imam atansın

Yeni Akit gazetesi, bugünkü manşetine Türk Silahlı Kuvvetleri'ne tabur imamı alınmasının şart olduğunu belirten bir manşetle çıktı.

Yeni Akit gazetesi, 'Peygamber ocağına tabur imamı şart' başlıklı haberinde, 'Orduyu saran 28 Şubat zihniyeti ile din simsarı FETÖ’nün tasfiye edildiği ‘Peygamber Ocağı’ TSK’da askeri personele güç katacak ‘tabur imamlarının’ bulunmaması büyük bir eksiklik olarak görülüyor' ifadeleri yer aldı.

Haberde, Batı ülkelerinin ordularında rahip ve hahamların görev yaptığı öne sürüldü.

ABD’DE HEMEN HER KADEMEDE DİNİ BİRİM VAR

Haber içeriğinde askeri açıdan aktif olan 50’den fazla ülkede Din Subaylığının mevcut olduğu da yer alıyor.

İçerikte ayrıca; 'Din işlerinin düzenlenmesini bir esasa bağlamak üzere talimnameler hazırlanan talimnamelerle görev yapan Din Subayları, askeri hastanelerde de görev yapıyor. Çeşitli mezheplere ayrı ayrı sağlanan Din Subaylığı hizmeti özellikle Hristiyan ve Yahudi askerler için veriliyor. Avrupa Birliği’nin her ülkesinde bu sistem bulunuyor.

İngiliz dilinde 'Military chaplaincy', Alman dilinde 'Militärseelsorge' ve 'Soldatenseelsorge' olarak adlandırılan Din Subayları, dünyanın en büyük ordusuna sahip olan Amerika’da öne çıkıyor.

ABD Savunma Bakanlığı’nda 'Silahlı Kuvvetler Din İşleri Subayları Kurulu' bulunuyor. Genelkurmay ve Kuvvet Komutanlıkları’nda ise dini ve ahlaki konularda müşavirlik yapmak üzere 'Din İşleri Başkanlıkları' yer alıyor. Kuvvet Komutanlıkları’nın her birinde 'Din İşleri Subay Okulu' hizmet verirken, taburlarda ve gemilerde 'Din İşleri Subayları' istihdam ediliyor.' bilgileri yer alıyor.

İşte o gazete:

bb.jpg

siyasetcafe.com

Komandoların intikam yemini yeri göğü inletti

Komandoların intikam yemini yeri göğü inletti

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.