AKOM'dan İstanbullulara fırtına uyarısı!

AKOM'dan İstanbullulara fırtına uyarısı!

Meteoroloji'den sonra bir kuvvetli fırtına uyarısı da AKOM'dan geldi. AKOM akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da fırtınanın etkili olacağını duyurdu.

AKOM, İstanbul'da bu akşam saatlerinden itibaren etkili olması beklenen fırtına için vatandaşları uyardı.

İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesi genelinde hafta başından beri etkili olan lodosun, akşam saatlerinden itibaren kuvvetini arttırarak fırtına şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

 

FIRTINA, PAZAR AKŞAM SAATLERİNE KADAR SÜRECEK


Pazar akşam saatlerine kadar fırtına 40-60 km/saatlik fırtınanın, kısa süreli hamleler ile 50-80 km/saatlik kuvvetli fırtına şiddetinde esmesi bekleniyor.

 

'TEDBİRLİ OLUN' ÇAĞRISI


İBB, şiddetli rüzgâr nedeni ile yaşanabilecek olumsuz hava şartlarında ekiplerini hazırda tutarken, hava, deniz ve kara ulaşımında aksamalar yaşanabileceği belirtildi. İstanbulluların da çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, baca gazı zehirlenmesi gibi tehlikelere karşı tedbirli olunması istendi.

 

ORTA KARADENİZ'DE DE ÖĞLE SAATLERİNDEN İTİBAREN  ETKİLİ OLACAK


Genel Müdürlüğün Analiz ve Tahmin Merkezinden yapılan açıklamada, Orta Karadeniz'de rüzgarın bugün öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı, batısı güneydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Fırtınaya bağlı ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.