AKP cadı kazanı gibi kaynıyor

AKP cadı kazanı gibi kaynıyor

Cumhuriyet Halk Partisi'nin erken seçim kararı alınması halinde geçici hükümete girmeyeceğini açıklaması, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin tüm hesap kitabını bozdu. işte haberin ayrıntıları;

7 Haziran'dan itibaren stratejisini erken seçime göre kuran AKP'de, HDP ile seçim hükümetinde yer alma ihtimali üzerine, “CHP ile koalisyon yapmalıydık.” eleştirileri yükseldi. Edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da sadece HDP'nin yer alacağı seçim hükümetine şiddetle karşı çıktığı öğrenildi.

Erdoğan'ın, Başbakan Davutoğlu, bakanlar ve bazı AKP'li hukukçulara, “HDP'siz seçim hükümeti için formül araştırın.” talimatı verdiği belirtildi. Hükümetin kurulamaması dolayısıyla yenilenmesi beklenen seçimler, AKP'de liste dengesini de bozdu. Üç döneme takılan milletvekillerinin yeniden aday adayı olma ihtimali, milletvekili listelerinin de yeniden yapılması sonucunu doğuracak.

7 Haziran'da Parlamento'ya giren çok sayıda milletvekilinin ya yeri değişecek ya da bazı isimler liste dışı kalacak. AKP kulislerinde bu durumun belki de ilk kez partide liste savaşına neden olacağı, çok sayıda küskün hareketi doğurabileceği yorumları yapılıyor.

50'YE YAKIN VEKİL LİSTEYE GİREMEYECEK

Üç Dönemliklerin yarıa yakını listelere yeniden alınacak ve Vekil seçilecek. Bu durumda mevcut Milletvekillerinin 50'ye yakını Listelerde seçilemevek yerlerde veya hiç olmayacak.

GÜL'ÜN EKİBİNE TIRPAN

AKP'de Gülcüler olarak bilinen Abdullah GÜL ekibi tamamen tavsiye edilecek. Bunlar arasında hala Bakan olanlar bile var olduğu söyleniyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.