AKP dini siyasete alet ediyor!

AKP dini siyasete alet ediyor!

AKP teşkilatı camiyi siyasete alet etti. Pilav hayrı düzenledikleri camide belediye başkan adayının afişini astılar.

CHP Karesi İlçe Başkanı Yaşar Evci, Ak Parti İlçe Teşkilatı'nın pilav hayrı için Solugan Camisi'nin avlusundaki ağaçlara parti afişleri asmasına tepki gösterdi. Yaşar Evci, Ak Parti'nin dini siyasete alet ettiğini belirterek çekilen fotoğraflarını basına dağıttı.

 

2'nci Sakarya Caddesi'ndeki Soluğan Camisi'nde Ak Parti Karesi İlçe Teşkilatı tarafından dün pilav hayrı düzenlendi. Kazanlar dolusu pilav Cuma namazından çıkan cemaata dağıtıldı. Pilav dağıtımı sırasında caminin avlusuna asılan 'AK Parti Karesi Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz' ve 'Ak Parti Karesi İlçe Teşkilatı Pilav Hayrı'na Hoşgeldiniz' yazılı iki afiş, cemaatten bazı kişilerin tepkisine neden oldu. Afişteki Ak Parti Karesi Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz'ın fotoğrafı siyah bir poşetle kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kapatıldı.

 

Cami avlusuna asılan iki pankartla ilgili değerlendirmede bulunan CHP Karesi İlçe Başkanı Yaşar Evci, dini siyasete alet etmenin bugün geldiği durumu gözler önüne sermek istediklerini söyledi. Evci şöyle devam etti:

 

"Cuma namazı çıkışında AKP'lilerin düzenlediği pilav hayrında asılan afişler cemaati rahatsız etmiş. Partimize bu konuda telefonlar gelmiş. Seçim çalışmalarım sırasında beni arayanlar da oldu. Partimizin gençlik kolları üyelerine haber verdim, durumun ne olduğunu öğrenmelerini istedim. Fotoğraflarda afişlerin önünde namaz kılan cemaatin olduğunu görünce de fotoğrafları basınla payşlaştık. Dinin siyasete alet edilmesini çok yadırgadım. Biz de cuma namazına gidiyoruz, namaz kılıyoruz. Camiye gidenler yalnız AKP'liler değil. Bu kadar olmaz. Artık gına getirdiler. Yazık. Çok yazık. Söyleyecek bir şey bulamıyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.