AKP ile Gül arasındaki kriz büyüyor! Artık Gül soldu

AKP ile Gül arasındaki kriz büyüyor! Artık Gül soldu

Adalet ve Kalkınma Partisi ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasında yaşanan kriz büyümeye devam ediyor. İşte ayrıntılar;

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ak Parti’nin izlediği yol haritasını, izlediği politikayı inceden konferanslarda, sosyal medyalarda vs. yerlerde eleştiriyor.

Son olarak eski Ak Partili ve 11. Cumhurbaşkanı Gül, çıkarılan KHK ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunmuş ve bu KHK’yi çıkaran hükümete eleştiride bulunmuştu.

Konu ile ilgili Abdullah Gül, “696 sayılı KHK'nın yazımındaki hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir. İlerde hepimizi üzecek olaylara ve gelişmelere fırsat vermemek için gözden geçirileceğini ümit ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti'de Bahçeli rahatsızlığı ayyuka çıktı

Bu yaşanan gelişmenin ardından Abdullah Gül’e AK Parti kanadından cevap gecikmedi. AKP adına açık açık ilk tepki Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’dan geldi.

Tayyar, Abdullah Gül'ün çıkışını "2019'un provasını yapıyor. Abdullah Gül, muhaliflerle arasında paydaşlık oluşturmaya, Ak Parti ile arasındaki mesafeyi açmaya çalışıyor. Ne yapsa nafile" dedi.

Yaşanan gerilim ile ilgili Milletvekili Şamil Tayyar dün gece ise sosyal medya hesabından bir paylaşım daha yaptı.

İşte Tayyar’ın o tweeti;

Cumhurbaşkanımız çok kızdığı anlarda bile Gül'e karşı her zaman özenli bir dil kullanmış, kardeşlik hukuku içinde incitmemeye özen göstermiştir.  Bu cevap bardağın taştığını göstermektedir. Artık ‘gül’ soldu.

tay.jpg

KÜLÜNK’TEN GÜL’E SERT ELEŞTİRİ

Öte yandan AK Parti Milletvekili Metin Külünk’te, Abdullah Gül’e sert ifadelerle şu cevabı verdi:

“Hep aynı güruhun (Gezi Kalkışması ve 15 Temmuz İşgalci örgütün Ve arkasındaki aklın) alkışladığı muhalif duruşlar sergileyen bu iki isme sokaktan mesaj var: Milletimiz ahde vefayı çok iyi bilir ve hakkı hak sahibine teslim eder. Sokakta aynı tezahüratla alkışlanmadığınızı bilin. 15 Temmuz’un arkasındaki İşgalci akla yaranmak ve alkışını alabilmek için Sayın Erdoğan’a başkalarının kirli omuzlardan ateş etmekten vazgeçin. Sizi omuzlarında taşıyan Anadolu’nun masum insanlarının duygularının üzerinde yürümeyin. ‘Hattımız Erdoğan karşıtlığıdır’ deyin bilelim."

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.