AKP kaybedince belediyeyi sıfırladı

AKP kaybedince belediyeyi sıfırladı

Bitlis'te yerel seçimlerde BDP AKP'den belediyeyi aldı. Bugün belediyeye giden BDP'liler binanın soyulduğunu söylüyor.

Bitlis’te yerel seçimleri kaybeden AKP, belediyeyi BDP’yi devretmeden son soygunu yaptı. Belediye hizmet binasına giden BDP’li yöneticiler, belediyeye zimmetli olan bilgisayarlar, kimi resmi evraklar, kamera kayıtlarındaki harddisklerin çalındığını gördü. Bitlis’te belediyeyi kaybeden AKP, giderek ayak belediye binasını adeta yağmaladı.


Fırat Haber Ajansı'nın internet sitesinde yer alan habere göre; Belediye Hizmet Binasına bugün giden BDP yöneticileri şok eden bir manzarayla karşılaştı. ANF'nin haberine göre Bitlis Belediyesi hizmet binası ile Bitlis Belediyesi tarafından sosyal tesis olarak kullanılan eski Sigara Fabrikasında bulunan sosyal tesislerdeki evraklar ile aralarında kamera kayıtlarının tutulduğu bilgisayar hard diskleri, bilgisayarlar, laptoplar, televizyonlar ve ses sistemlerinin ‘çalındığı’ görüldü.

KAMERA KAYITLARINDA NELER VAR?

Güvenlik kameralarının kayıt almasını engellemek için kameraların kablolarını kesen ve kamera har disklerini çıkartan AKP’liler dolaplarda bulunan tüm resmi evrakları bilinmeyen bir yere götürdü. Belediye hizmetlerinde kullanılan bilgisayarların tamamına yakının hardisklerinin sökülerek, götürüldüğü ve belediye binası ile Tekel Sosyal Hizmet Binası’na ait kalorifer kazanlarında ise çok sayıda yakılmış evraka ait kağıt külü bulundu.

BAŞKAN DANIŞMANI ODASINDAKİ ZİMMETLİ EŞYALAR KAYIP

AKP Bitlis eski Belediye Başkanı Fehmi Alaydın’ın danışmanı olan Ferhat Gök’e ait çalışma odasında belediyeye zimmetli olan bilgisayarlar ve televizyonun yanı sıra elektronik malzemenin ve klasörlerinde bilinmeyen bir yere götürüldüğü öğrenildi.

Konuyu yakından takip ettiklerini ve suç duyurusunda bulunduklarını belirten Bitlis Belediye Meclisi Üyesi Orhan Arıkbaşlı aldıkları duyumlar ışığında söz konusu soygun işleminin ilk sandıkların açılmasıyla birlikte başladığını belirtti. Olayla ilgili suç duyurusunda bulunan BDP’li belediye yönetimi sorumluların derhal açığa çıkarılmasını isterken, polisler de inceleme ve delil toplama çalışmalarına başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.