AKP Kılıçdaroğlu'nun yeğenini işten çıkardıla

AKP Kılıçdaroğlu'nun yeğenini işten çıkardıla

AKP'li Atakum Belediyesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeğenini işten çıkardı.

SAMSUN'un merkez Atakum Belediyesi'nde 3 yıldır taşeron işçisi olarak çalışan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşinin oğlu 32 yaşındaki Atilla Kılıçdaroğlu, işine son verildi. Son yerel seçimde belediyenin CHP'den AK Parti'ye geçmesinin ardından yetkililer tarafından hakkında işe gelmediği iddiasıyla tutanak tutulan Kılıçdaroğlu, taşeron firma tarafından da 'verilen işi yerine getirmediği' gerekçesiyle işten çıkarıldı. Kılıçdaroğlu, konuyu yargıya taşıdığını ve işe dönüş davası açtığını söyledi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeğeni, evli ve 3 çocuk babası Atilla Kılıçdaroğlu, 2011 yılında eşinin Samsunlu olması nedeniyle bu kente yerleşti. CHP'li olan Atakum Belediyesi'nde taşeron bir firma tarafından 1000 TL aylık ücretle işe başladı. 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde CHP'li Metin Burma beklediği oyu alamadı ve göreve AK Parti'li İshak Taşçı geldi. Kısa süre sonra Zabıta Müdürlüğü'ndeki görevinden alınan Atilla Kılıçdaroğlu, Fen İşleri Müdürlüğü'nde görevlendirildi. Ardından da geçen 28 Nisan'da işe gitmediği gerekçesi ile hakkında belediye tarafından tutanak tutuldu. Bunun üzerine taşeron firma, Kılıçdaroğlu'nun savunmasını istedi. Savunmasından sonra, 1 hafta önce de firma tarafından 'verilen görevi yerine getirmediği' gerekçesiyle Kılıçdaroğlu'nun işine son verildi.

 

'SOYADIMDAN DOLAYI ATTILAR'

 

Görevinin kendisine yazılı bir tebligat yapılmadan değiştirildiğini ileri süren Atilla Kılıçdaroğlu, "İşime gitmeye devam etmeme rağmen bana hiçbir görev vermediler. Buna rağmen görev yerime gitmediğime dair tutunak tutmuşlar. AK Partili belediye özel şirkete baskı yaparak beni işten attırdı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşinin oğlu olduğum için soyadımdan dolayı işeme son verdiler. Bunun içinde özel şirkete baskı yaptılar. İşe dönmek için iş mahkemesine dava açtım" dedi.

 

'BASKI YAPMADIK SAVUNMASI'

 

Diğer taraftan Atilla Kılıçdaroğlu'nun çalıştığı Atakum Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili Hakan Kuşçu, belediyede çok sayıda işçinin çalıştığını dile getirerek, "Herkesin görev yapıp yapmadığı işe geliş gidiş saatleri kontrol edilmektedir. Şantiye şefi bu kişi hakkında hastalık bahanesiyle işe gelmediği için tutanak tutmuştur. Ben de üst yazı ile bu tutanağı kişinin bağlı olduğu şirkete gönderdim. Şirket de gereğini yapmıştır. Bizim tarafımızdan ne şahsın kendisine ne de şirkete herhangi bir baskı yapılmamıştır" diye konuştu.

 

BABASI DA İNŞAATTA BEKÇİLİK YAPIYORDU

 

Atilla Kılıçdaroğlu'nun babası Celal Kılıçdaroğlu'nun da daha önce İzmir'de bir inşaatta bekçilik yaptığı ortaya çıkmış, basında geniş yer bulunca da işten çıkarılmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.