AKP nin yeni hedefi Menzil gurubu mu?

AKP nin yeni hedefi Menzil gurubu mu?

Saray'ın yeni hedefinde Menzil tarikatı mı var? işte ayrıntılar;

AKP cemaate saldırmadan önce yine perinçek cemaati hedef göstermişti.

İşte AKP’nin yeni ortağı İşçi Partisi’nin yayın organı Aydınlık’ta yayınlanan haber bu.

İddiaya göre, Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi’nde görev yapan polisler hakkında “Menzil tarikatıyla bağlantılı” bilgisi alındı. Bunun üzerine polisler hakkında tahkikat başlatıldı.

İstihbarat şube ekipleri tarafından 10 kişilik özel bir ekip oluşturularak polisler takibe alındı. Yapılan fiziki ve teknik takip sonrasında bazı polislerin toplantılara katıldığı ve bunların tespit edildiği öğrenildi. Yapılan soruşturmadan sonra polisler hakkında rapor hazırlandı.

Menzil tarikatı ile bağlantılı olduklarının tespit edildiği öne sürülen polislerin Koruma Daire’den uzaklaştırılacağı ve ardından da açığa alınabileceği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi’nde yeni yapılan görevlendirmeler de dikkat çekici.

Aydınlık’ın ulaştığı bilgiye göre, görevden “Tarikat bağlantılı” denilerek uzaklaştırılacak memurların yerine getirilen kişiler de aynı tarikatla ilişkili.

KORUMA DAİRE’YE YENİ BAŞKAN

TBMM eski Koruma Daire Başkanı Mehmet Ali Keskinkılıç, dün yeni kurulan Medya Halkla İlişkiler ve Protokol Daire Başkanlığı’na atandı. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkan Yardımcısı Nurullah Öztürk ise TBMM Koruma Daire Başkanlığı’na terfi etti. Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu’nun, 22 Haziran’da başlayan yazılı, mülakat, hizmet içi eğitim ve sonrasında yapılan sınavların ardından terfi ettirilmesi beklenen emniyet müdürleriyle ilgili Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz başkanlığında toplantılarını sürdürdüğü öğrenildi.

İŞTE O HABER

Bu haber ile Ergenekon davasından Silivride yatan İşçi Partisi genel Başkanı Doğu Perinçek’in cezaevinden çıkışta yaptığı açıklama tüm cemaatlerin ve tarikatlerin kökünü kazıyacağız sözleri akıllara geldi. Olanlar, AKP cemaat kavgası olarak lanse edilen fakat baştan beri bunun bir AKP cemaat kavgasından öte, derinlerin tüm cemaatlere karşı bir savaş ilan ettiği tezini haklı çıkardı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum