AKP'de ŞOK istifa

AKP'de ŞOK istifa

Nevşehir'de AK Parti il yönetimi, Genel Merkez'le yapılan istişareler sonrasında topluca istifa etti. Bir istifa haberi de Tekirdağ'dan geldi. AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, yıprandığı ve sağlık sorunları olduğu gerekçesiyle Genel Merkez'e ist

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Kazım Sunar ve yönetim kurulu üyelerinin tamamının istifa ettiği ve dilekçelerin Genel Merkez’e iletildiği öğrenildi.


Nevşehir İl Başkanı Kazım Sunar konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “2009 yılında gönül verdiğim AK Parti’de İl Genel Meclisi üyeliği ile aktif siyaset hayatıma başladım. Şubat 2011'de Genel Merkezin atamasıyla ve akabinde kongre ile İl Başkanlığı görevine getirildim. Bu süre içerisinde 1 genel, 1 yerel olmak üzere 2 seçim süreci yaşadım. Şükürler olsun ki Rabbim bizleri Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve siz değerli dava arkadaşlarıma mahcup ettirmedi. Bu bağlamda, AK Parti Genel Merkezimizle yapmış olduğumuz istişareler sonucunda 3,5 yıldır büyük onur ve şerefle yürütmekte bulunduğum AK Parti İl Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Gerek İl Genel Meclisi gerekse de İl Başkanlığı görevim boyunca partime hizmet ettim, bundan sonraki süreçte hizmet etmeye devam edeceğim” dedi.

TEKİRDAĞ İL BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ

Ankara'da AK Parti genişletilmiş il başkanları toplantısına katılan Ahmet Kambur, Genel Merkez'e mazeretlerini bildirerek istifa etmek istediğini bildirdi. Durumu değerlendiren Genel Merkez, dün Ankara’ya çağırdığı Kambur’a istifasının kabul edildiği bildirildi.

AK Parti İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Ahmet Kambur, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık tekrarladığı gibi siyasetin bir maraton yarışı olduğunu söyleyerek, "Biz siyasetçiler birer maraton koşucusuyuz ve her koşuda inişler, çıkışlar, bazen deparlar bazen de durup nefes almayı gerektiren haller vardır. Bugün huzurunuza yaklaşık 40 yıldır sürdürmekte olduğum milletime, şehrime ve ülkeme hizmet uğurundaki yarışımda bir 'es' vermek olduğumu açıklamak üzere çıkmış bulunuyorum" dedi.

Kambur’dan boşalan Tekirdağ İl Başkanlığı koltuğuna mevcut yönetim içerisinden yeni bir ismin belirleneceği kaydedildi.

(Ajanslar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.