AKP'den flaş itiraf! 'İstihbarat işini yapmadı Zarrab'ın gidişi planlı'

AKP'den flaş itiraf! 'İstihbarat işini yapmadı Zarrab'ın gidişi planlı'

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve aynı zamanda İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, kamuoyunu uzun zamandır meşgul eden Zarrab davasına ilişkin flaş bir itirafta bulundu. İşte ayrıntılar;

Milletvekili Şentop, İranlı iş adamı Zarrab’ın ABD’de görülen davasına ilişkin net konuştu. Şentop, Reza Zarrab’ın Türkiye için kurulan bir organizasyonun parçası olduğunu ileri sürerek, yurtdışına çıkmasına göz yuman, ihmali olan veya yardımcı olanların ortaya çıkarılması gerektiğini belirtti.

AK Parti Milletvekili Şentop, “Türkiye’den gidişinin de bu planının bir parçası olduğu üzerinde düşünmek gerekir. Bu operasyon çerçevesinde bir ihanet işidir” dedi.

İşte Mustafa Şentop’un açıklamaları;

“Reza Zarrab, ABD’de belli yönde ifade vermesi için baskı görmüş olabilir. Buna ilişkin çok şey duyuyoruz ama asıl Türkiye’den gidişinin, bu planının bir parçası olduğu üzerinde düşünmek gerekir. Dolayısıyla onun gidişinde dahli olanların, yardımcı olanların, göz yumanların da mutlaka araştırılması lazım. Bu operasyon çerçevesinde bir ihanet işidir. Sonuç itibarıyla FETÖ’cüler tarafından belgelerin götürülmesi dahil, bu ihanetin, Zarrab’ın Türkiye’den gidişi konusunda da bir organizasyon boyutu olduğunu düşünüyorum.

Şu anda yapılıyor mu bilmiyorum ama bu konuda araştırma ve inceleme başlatılmalıdır. Kimin ihmali var ona bakıp işe oradan başlamak lazım. Bir organizasyon olup olmadığını ortaya çıkarmak için, ABD’ye gittikten sonrasından değil, öncesinden başlamak lazım. Sarraf olayı, 17-25 Aralık’ta FETÖ eliyle gerçekleştirilmeye çalışılan operasyonun ABD’de devamı mahiyetinde. Burada da temel aktör olarak Sarraf’ın kullanıldığı görülüyor. O bakımdan bence Zarrab’ın Türkiye’den ABD’ye gidişinin de mercek altına alınması lazım. Bu gidişe masumhane bir gidiş süsü verilmiştir. Karısı ve çocuğuyla birlikte gidiyordu. Ben bunun bir örtü, bir kamuflaj olduğunu düşünüyorum.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.