AKP’den Kılıçdaroğlu’na sürpriz davet

AKP’den Kılıçdaroğlu’na sürpriz davet

Adalet ve Kalkınma Partisi’nden, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sürpriz bir davet geldi. İşte haberin detayları;

CHP lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti tarafından ‘Siyaset Akademisi’nin yeni dönem çalışmalarına davet edildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Siyaset Akademisinin yeni dönem çalışmalarına davet etti.

Dağ, AK Parti Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, AK Partinin kurulduğu günden bugüne kadar yeniliği yakalayan, dahası yeniliği bizzat kendisi oluşturan bir parti olduğunu bildirdi.

Siyaset Akademisinin bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  girişimleriyle AK Partinin Türk siyasi tarihine kazandırdığı çok önemli  yeniliklerden biri olduğunu belirten Dağ, "Geniş kapsamlı faaliyetlerimizden biri  olan Siyaset Akademisiyle seçmenlerimizin partimizle bağını kuvvetlendirmek,  siyasete yönelik toplumsal ilgiliyi artırmak, katılımcıların tarih, siyasal  tarih, ekonomi, dış politika ve benzeri alanlarda uzmanlar tarafından  bilgilendirildiği, Türkiye genelinde teşkilatımız vasıtasıyla yaygınlaştırdığımız  önemli bir faaliyetimizdir." ifadesini kullandı.

Dağ, AK Partinin siyasi parti olmasının yanında önemli bir kurum da  olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"AK Parti, Türkiye'ye ilkeli, milli ve yerli siyasetçiler yetiştiren  bir okuldur. Partimizin her türlü organizasyonu, çalışmaları, teşkilat  mensuplarına yönelik önemli bir eğitimidir. Bizler de bizzat gençlik kollarından  bu yana bu eğitimlerden geçen kişiler olarak bunun önemini birinci elden bilen  insanlarız. Biz AK Parti olarak kaliteyi de önemseyen bir siyasi partiyiz. Onun  için Siyaset Akademisinde birçok hocamız ders vermektedir. Bu yönüyle AK Parti  aynı zamanda önemli bir markadır. Bu önemli markalardan biri de Türk siyaset  tarihine kazandırmış olduğu Siyaset Akademisidir."

"KILIÇDAROĞLU, SİYASİ BİR RANT PEŞİNE DÜŞMÜŞTÜR"

Siyaset Akademisine katılım başvurularının 8-19 Ocak tarihleri  arasında partinin il başkanlıklarına yapılacağını duyuran Dağ, "Siyaset Akademisi  eğitim programı haftada 2 saat olmak üzere 8 hafta devam edecek olup, 4 saatlik  online eğitim dersleri ile beraber toplam 20 saatlik bir eğitim programı  olacaktır. Katılımcıların derslere yüzde 70 oranında devam zorunlulukları vardır  ve katıldıkları derslerden program sonunda sınava tabi tutulacak olup, sınav  sonuç sıralamasına göre derecelendirilerek ödüllendirileceklerdir" dedi.

CHP'de istifa depremi

Dağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçmişte Siyaset  Akademisine yönelik olumsuz ifadeler kullandığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bu husus Siyaset Akademisini bilmemekten, iyi niyetli olmaktan ve  üretime olan karşıtlıktan ortaya çıkan bir anlayıştır. Bir hocamızın makalesini  çarpıtarak çok farklı noktalara götürecek bir şekilde AK Parti Siyaset  Akademisini zedelemeye ve yıpratmaya çalıştı. Aslında söylemiş olduğu söz, her  şeyin ötesinde bilim özgürlüğüne, akademik özgürlüğe ket vurmak noktasında bir  işlemdir. Siyaset Akademisi her konunun tartışıldığı bir alandır. Bu  faaliyetlerimizde biz hocalarımızın akademik anlamda neyi konuşup, neyi  yazacağına müdahale etmemiz söz konusu değildir. Bu akademik alana müdahale  anlamına gelmektedir. Dolayısıyla Kılıçdaroğlu, kavramsal tartışmanın yapıldığı  bir metni çarpıtarak buradan siyasi bir rant peşine düşmüştür. Biz buradan  kendisini 18. Dönem Siyaset Akademisine öğrenci olarak davet ediyoruz. İktidar  partisi olarak bu ülkeye çok önemli kazanımlar sağladık. Belki muhalefet  olmadığımız için bir katkımız olmadı ama Sayın Kılıçdaroğlu bizim Siyaset  Akademimizden bir şeyler elde ederse AK Parti olarak biz de kendisi üzerinden  Türkiye'de muhalefetin gelişmesine bir katkıda bulunmuş oluruz."

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.